Alfa Romeo 147: de boel weer op tijd zetten!!

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 16v twinspark

Hallo, ik moet beginnen aan een alfa 147 160016v waarvan de riem geknapt is.Hoe groot is de kans op kromme kleppen?Ik heb al even gekeken op de nokkenaspoellies maar zie alleen op de uitlaatpoellie een klein streepje staan, hoe krijg ik de boel weer op tijd? Tevens de vraag hoe ik de krukas in het bdp zet, ik hoor het graag. alvat bedankt!!

alfons262

Geplaatst door alfons262 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

alfa_romeo (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,

Bij deze motoren heb je altijd kromme kleppen als de distributieriem geklapt is.Op tijd zetten doe je door de uitsparing (kleine inkeping) in de krukas poelie horizontaal te zetten dat als je er tegen aankijkt de inkeping links zit.Wat voor motor ligt hier in een 105pk of een 120 pk.Dit is te zien aan de inlaat nokkenas ofdat er een nokkenasversteller op zit als er een nokkenasversteller op zit is het een 120pk.Om de distributie ook weer goed te monteren en op tijd te zetten heb je ook speciaal gereedschap nodig.Om de nokkenassen te blokkeren en om de spanrol te spannen.

Groeten van een alfa freak.

baarts (0) PRO, 17 jaar geleden

Op tijd zetten met speciaal gereedschap, maar waarschijnlijk heb je toch wel 15 kleppen krom dus is het bij deze motor niet meer nodig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.