Alfa Romeo 147: Selespeed schakel probleem

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

De selespeed schakelt regelmatig van 2 naar 4 of van 1 naar 3. Ook gebeurt het vaak dat in versnelling 1 of 2 het cijfer knippert op het display. Ook komt voor dat de 2e versnelling is ingeschakeld en in het display staat dan 4. Beetje gas terug en er staat weer 2, dan snel schakelen en hij gaat naar 3. Soms doet hij het weer dagen zonder problemen.
Inmiddels zijn alle stekkers aan het motorblok schoongemaakt, software opnieuw ingelezen, stift van bak ingekort volgens alfa modificatie echter niets helpt. Wie weet raad?

alex1234

Geplaatst door alex1234 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

joep5513 (0) PRO, 17 jaar geleden

Je kunt diverse dingen resetten en somminge dingen opnieuw inleren met de examinar smart (fiat/alfa tester)
Zou dit eens proberen.

alex1234 (0) PRO, 17 jaar geleden

De auto is bij Alfa dealer Nieuwkoop in Den Bosch geweest en daar is de software inclusief updates opnieuw aangebracht. Ik neem aan dat dit overeenkomt met opnieuw inleren.
Of is dit geen juiste aanname?

joep5513 (0) PRO, 17 jaar geleden

nee, dat is niet hetzelfde. je moet echt naar de electronica van de bak gaan en bij active diagnose kun je verschillende parameters resetten. daarna de koppeling opnieuw inleren en einde lijn service (fijnafstelling koppeling)

joep5513 (0) PRO, 17 jaar geleden

En nog vorderingen gemaakt met het schakelprobleem??

alex1234 (0) PRO, 17 jaar geleden

Gelukkig zijn er vorderingen. Bij Alfa was er een midificatie bekend. (het inkorten van een stift) en de software is opnieuw geinstalleerd inclusief reset en opnieuw inleren.
Nadien is het probleem nog enkele keren voorgekomen en nu helemaal verdwenen.

Redelijk wazig allemaal maar het lijkt nu uiteindelijk goed.

joep5513 (0) PRO, 17 jaar geleden

Kijk, daar leer ik dan ook weer wat van, dat van die modificatie was mij nog niet bekend.

groetjes Joost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.