Alfa Romeo 146: diesel

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 t spark

Ik heb sinds kort een 146 1.4 16v twinspark. Als hij stationair loopt zou je zweren dat het een diesel is. hoe kan dit ?

tw211273

Geplaatst door tw211273 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 146? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Michiel2506 (0) PRO, 17 jaar geleden

Dan werkt de nokkenasversteller niet meer goed, de oliekanaaltjes die naar de versteller lopen zijn dan waarschijnlijk dichtgeslibt, daardoor komt de versteller droog te staan wat een dieselgeluid als gevolg heeft. Oorzaak hiervan zou kunnen zijn dat de elektromagneet slecht contact maakt, deze regelt de olietoevoer naar de versteller.

mvg Michiel

alfa_romeo (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,

Het komt alleen maar voor dat de nokkenasversteller zelf versleten is, daarom maakt hij een dieselgeluid.Bij stationair draaien gaat het hydraulische circuit nog niet in werking dat gebeurt pas vanaf 3500 t-min.

Groeten van een alfa freak

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 146 of stel zelf een nieuwe vraag.