Alfa Romeo 146: Schakel probleem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9 JTD

Goeden avond,
Ik ben in het bezit van een 146 1.9 JTD uit 2000 met 266.000 op de teller.
De laatste tijd heb ik erg veel last van een stroeve versnellings pook, de pook gaat makkelijk in de versnellingen dat is geen probleem het probleem is dat als je hem uit de versnelling haalt deze niet terug "veert" naar de neutraal stand maar blijft bijvoorbeeld voor de 1 staan of voor de 5/achteruit dat gaat heel stroef en hakerig.
Als de auto/motor/bak koud is is het minder maar als ik een lange rit heb gemaakt en alles lekker warm is dan gaat het super stroef, nogmaals het is alleen in de neutraal stand het links en rechts bewegen gaat super stroef en hakerig!!
Hopelijk heb ik mijn probleem een beetje duidelijk uitgelegd en begrijpen jullie het ook, wie weet wat het probleem is !!!! Naar mijn idee word het steeds erger!!

Alvast bedankt voor de reacties of eventuele oplossingen

Vriendelijke groeten

Raymond

Raymond1976

Geplaatst door Raymond1976 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 146? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

Waarschijnlijk de bediening op de versnellingsbak die niet soepel gaat. Mooi los maken en normaal is het opgelost.

Raymond1976 (0), 17 jaar geleden

Ah kijk daar hebben we wat aan !! Moet je veel loshalen om er bij te komen ?? Eerlijk gezegd heb ik nog niet echt daar naar gekeken ..... kom je er makkelijk bij ??

Alvast bedankt !!

Vriendelijke groeten

Raymond

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

Bij alfa weet ik het eigenlijk niet. Vermoedelijk zal het hetzelfde zijn als bij fiat en moet je de batterij alsook de batterij bak verwijderen. Dan kan je erbij.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 146 of stel zelf een nieuwe vraag.