Alfa Romeo 156: E10 benzine

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 L TS

Hallo,

Ik heb een 1.8 TS (156) van 2002. Op de duitse tv zag ik een uitgebreide reportage over E10 benzine die de euro95 gaat opvolgen.
In duitsland is helemaal geen voorlichting geweest over dit met meer ethanol gemengde benzinesoort. Gevolg, duitsers tanken allen euro 98 en geen E10.
In Nederland is meer informatie, vooral via de anwb. Alfa komt niet gunstig uit de bus, alle twinspark motoren zijn niet geschikt voor E10 volgens de checklist. Jammer dan, gaat in de toekomst geld kosten E10 wordt goedkoper ten koste van de euro98 die wij moeten tanken. Volgens de checklist zijn mito motoren wel geschikt voor E10, de Julietta een auto van ruim 23000 euro's staat er niet bij. Als ik me niet vergis zijn er een aantal julietta's met dezelfde motoren als de mito. Hoe betrouwbaar is die lijst?? Kan mijn twinspark motor wel door aanpassingen geschikt gemaakt worden voor E10? Gezien de extreme benzine prijzen van tegenwoordig wil ik proberen de gunstige benzine qua prijs te tanken. Wie heeft er meer informatie?? want ik wil wel eigenlijk alfa blijven rijden, het zijn geweldige auto's!!!
groet Peter

delpa31

Geplaatst door delpa31 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat klopt, maar realiseer je dat het aanpassen van deze motor (als het uberhaupt al mogelijk is), dusdanige aanslag in je financieen doet, dat het gewoonweg niet loont.

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

De gunstigste benzine qua prijs hoeft niet de meest economische (goedkoopste) te zijn.
Naast de prijs moet je ook naar het verbruik gaan kijken.
Met E10 neemt je verbruik zo'n 2% gemiddeld toe, dus het moet wel minstens 3,5 cent goedkoper zijn per liter om zelfs gelijk te komen.
Op diezelfde Duitse TV zag ik dat E10 in Duitsland hetzelfde kostte als 98-octaan, dus ik weet het wel.

Voorlopig gewoon op euro-95 blijven rijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.