Alfa Romeo 156: Motorolie Niveau Te Hoog

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 T SPARK

Wagen heeft spontaan een verhoogd motorolie niveau,motor heeft nooit olie verloren,gelekt of verbruikt,tussen de beurten nooit olie bijgevuld,ook het brandstof verbruik in normaal gebleven.
Vandaag olie niveau gecontroleerd,staat nu ruim boven max.Wel koelwater bijgevuld 3wkn geleden 0,7 liter maar niet naar het olie niveau
gekeken.Zelf ben ik bang dat het oliefilterhuis cq warmtewisselaar olie/koelwater inwendig lek is of nog erger de koppaking.

Wie herkent deze klacht bij dit merk/type

Mvgr Fred

stermonteur

Geplaatst door stermonteur (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

pinodiangelo (0), 13 jaar geleden

is de motor olie caramel kleur geworden?, zit er toch water bij, .was dat hoge pijl met koude of warme moter?
drijft er olie op het koel water?
zit er witte smurrie in je olie bijvul dop ?

stermonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Probleem heeft zichzelf opgelost,klant heeft een benzine getankt met diesel,motor heeft ook een tankbeurt slecht gelopen en heel veel brandstof
verbruikt blijkt achteraf,Brandstof is in de motorolie terecht gekomen door de korte afstandjes en de slechte verbranding na een lange rit is het motorolie niveau weer normaal waarschijnlijk is de vervuiling in de olie verdampt door de lange rit.

Deze topic mag afgesloten worden

Mvgr Fred

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.