Alfa Romeo 156: klapperend geluid voor.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 16v16

Sinds kort een klapperend geluid voor bij de schokdempers. Bij de apk kwam naar voren dat bovenste draagarmen versleten waren (speling op de rubber bussen). Ik heb ze vervangen en tevens de stabilisatorstangetjes omdat de kogelgewrichten wel erg los waren. Klapperend geluid blijft. Voor zever ik kan zien en voelen zijn de schokbrekers goed. Alles zit juist vast maar toch het klapperend geluid als je over een hobbelweg rijdt. Wat kan het zijn?

bartg

Geplaatst door bartg (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cypresix (0), 13 jaar geleden

Dit heb ik dus ook met mijn gt. Ik heb mijn bovenste draagarmen vervangen. Nog steeds hoor ik iets rammelen voorin als ik op een niet vlakke weg rijd. Nu is de auto weer bij de garage voor inspectie.

bartg (0), 13 jaar geleden

Beste allemaal. Ik heb het probleem gevonden: had inmiddels ook de onderste draagarmen vervangen omdat de fusee's ook niet helemaal meer jofel waren, maar het bleken versleten stabilisatorrubbers te zijn. Deze rubbers zijn alleen niet los leverbaar dus een andere stabilisatorstang incl. rubbers gehaald bij een alfa sloperij in Beek en Donk (ATS) De stang was nagenoeg nieuw. Was wel een flinke klus om de stang te vervangen maar het klapperen is nu weg de auto rijdt weer geruisloos zoals het moet.
mvg, Bart

cypresix (0), 13 jaar geleden

En bij mij zat het ook bij de stabilisatorstang. De losse bottjes die eraan hangen om precies te zijn. De rechtse botje was versleten. Deze vervangen. Kost maar 20 euro plus half uur werk ofzo. Draag armen dus voor niks vervangen hoewel hier ook wel wat speling op zat bleek achteraf.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.