Alfa Romeo Giulia 2017: een achterruit en spiegel verwarming

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Motorcode: 55273835, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 147

Van deze auto werkt de achterruit en spiegel verwarming niet. Heb een schema gekregen en ad hand daarvan kan ik zien dat de spoel van het relais vanuit de BCM.wordt aangestuurd, zowel de plus als de min.
De plus is er wel -via contact- , maar ik krijg geen massa
De BCM regelt dIe massa aansturing aan de hand van een aantal voorwaarden. Zo zal de achterruit verwarming automatisch na 20 minuten wegvallen, en valt ook weg als de accu capaciteit onder 55% komt komt (hoe dat wordt gemeten is mij niet duidelijk, maar een andere accu om te proberen geeft geen resultaat). De aan en uit knop werkt wel want het controlelampje brandt.

Iemand een idee wat er de oorzaak is?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo Giulia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door Siem Bijman (140) PRO, 1 jaar geleden

Opgelost.
Met onze uitlees apparaat konden we een actuatortest doen en dan werd de achterruit verwarming wel aangestuurd en tikte het relais. Dus is er in principe niets mis met het systeem.

Accu was nieuw maar had maar 12.1 Volt met contact aan. De oude, originele, accu hebben we toen weer opgeladen en teruggeplaatst. Deze had 12.45 V op contact en toen deed de achterruit verwarming het ook weer.
De auto wordt niet dagelijks gebruikt en blijkbaar loopt de spanning dan toch iets terug. Iets om nog verder in te duiken na het weekend.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo Giulia of stel zelf een nieuwe vraag.