Alfa Romeo 146: GEEN CODEkaart gekregen bij aankoop

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 Twinspark

Hallo,

Ik heb bij mijn 146 maar 2 sleutels gekregen. (rode)
Nu lees ik hier overal dat er een codekaart bij moet zitten, en deze heb ik er dus niet bij gekregen en is ook niet meer te achterhalen.
Kan ik, nu de auto nog gewoon alles doet wat een auto moet doen, de code ook op een bepaalde manier uitlezen?

mvg,
Roelof.

rjm69

Geplaatst door rjm69 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 146? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

erka (0) PRO, 16 jaar geleden

Volgens mij kan de dealer aan de hand van het chassisnummer enzo een codekaart opvragen....kost wel wat.

dupl-u-11388-5dd149eb0ca84+killer (0), 16 jaar geleden

Nee dat kan helaas niet. Ik heb ook geen codekaart, ben destijds bezig geweest met deze op te vragen bij Alfa Romeo NL maar ze zijn overgestapt op een ander systeem en al het oude weggegooid.

Als je de moedersleutel en een kopie hebt kun je een nieuwe sleutel wel inleren. Ik raad je daarvoor aan eens bij de alfaromeo145club(.nl) te kijken.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

tot je eenprbleem met de startonderbreker krijgt
dan heb je die code nodig om in het systeem te komen
en die sleutel inleren gaat ook niet omdat je ook hiervoor in het systeem moet komen en dat gaat dus niet zonder code
zolang je geen problemen hebt met beide sleutels geen zorgeen maken

dupl-u-11388-5dd149eb0ca84+killer (0), 16 jaar geleden

Nee je kunt de sleutel wel inleren zonder codekaart, staat een beschrijving van in het werkplaatshandboek voor de 146, er zijn 2 mensen bij de 145 club welke het succesvol gelukt is.

yana (0), 16 jaar geleden

De 155's met Alfacode kun je bij problemen tóch starten dmv een foefje, zie instructieboekje.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=yana]De 155's met Alfacode kun je bij problemen tóch starten dmv een foefje, zie instructieboekje.[/quote]
dacht je??
k had zo'n macaroni ding met een probleem
en met en zonder trucene doos nooit meer doen
ook de dealer kreeg m niet aan de praat

crosske (0) PRO, 16 jaar geleden

Bij een alfa 145/146 is het systeem voor startonderbreking van 't type CODE 1.
Dit houdt in dat bij de wagen horen 2 sleutels + een bruine master-sleutel en een code kaart.
De master-sleutel dient om het codesysteem te 'ontgrendelen' en zo bv de sleutels te herprogrammeren of om nieuwe sleutels aan te leren. Erna moet 's ook terug met de bruine sleutel 'vergrendeld' worden.
Deze sleutel is essentieel wanneer er Code-problemen optreden. Een nieuwe krijgen is onmogelijk, tenzij je alle sloten, sleutels, codecentrale en injectiecentrale gaat vervangen.
Op de codekaart staat een elektronische code en een mechanische code. De eerste zou kunnen worden gebruikt om te starten met de 'gaspedaal-methode' - de mechanische slaat op de gravure van de sleutel.

Er is maar 1 ding dat je kan doen : hope and pray codeproblems stay away!

groeten

renevw9600 (0), 16 jaar geleden

ik heb dit een keer gehad met een Fiat Punto waar enkel maar 1 sleutel bij was en die is zoekgeraakt bij het spuitbedrijf. wat een ellende heb ik daarmee gehad,auto was namelijk niet meer te starten . op het laatst een totalloss wrak gekocht met goede comp en daarvan alles overgezet.
sinds die tijd adviseer ik mijn klanten om indien er geen moedersleutel meer is gewoon een mechanische sleutel bij te laten maken en de originele sleutel (met de code) samen met de antennering welke om de stuurkolom heen zit aan elkaar geplakt achter het dashboard te monteren.
nadeel is dat je geen startonderbreking meer hebt, maar voordeel is dat je niet voor een verassing komt te staan in de toekomst

jeroen pinda (0) PRO, 16 jaar geleden

extra sleutel bij laaten maaken somige sleutelmakers kunnen de transponder van een bestaande sleutel coopieeren bij eventueele verdere probleemen kan de motorcomputer code vrij gemaakt worden ga naar schepers-autotechniek.com/

renevw9600 (0), 16 jaar geleden

[quote=jeroen pinda]extra sleutel bij laaten maaken somige sleutelmakers kunnen de transponder van een bestaande sleutel coopieeren bij eventueele verdere probleemen kan de motorcomputer code vrij gemaakt worden ga naar schepers-autotechniek.com/[/quote]
ook wel bij Alfa? ik weet dat het bij een Fiat niet kan

Schepers (0), 16 jaar geleden

Voor Fiat, Alfa Romeo & Lancia is het géén probleem de Codecard (code 1 !) en/of bruine moedersleutel te leveren........ .

Met vriendelijke groet,
Johan Schepers

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 146 of stel zelf een nieuwe vraag.