Alfa Romeo 146: Wisselbak Vast in de 5 de versnelling

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TD. MOT.33601 1929CC 66KW

klant van mij zit met een probleem en ik dus nu ook. wisselbak zit vast in de 5 de versnelling sinds donderdagmiddag, dit was hem woensdagavond ook al overkomen en kreeg klant hem er na een tijdje zelf uit en kon verder rijden in 1,2,3,4 echter zodra weer in de 5 staat de auto vrij en wil de pook niet meer in de vrijstand (auto blijft in de versnelling, maar niet ver genoeg om geschakeld te zijn) terwijl de auto wel vrij staat(is gewoon te verdrukken terwijl de pook vastzit in de 5 ), ik heb nu de schakkel stangen losgehaald om de de bak uit de 5 te krijgen maar dit wil niet, het lijkt wel of de schakelvork in de wisselbak zelf klem zit. klant had het wel over een knal en het gevoel dat er wat onder de auto was geslagen (mischien dat er op dat moment wat afknapte in de bak) terwijl hij op de snelweg reed in de 5.
heeft iemand een sugestie of een tip, of heeft iemand hier ervaring mee?
ik hoor graag van julie en alvast bedankt voor julie antwoord(en)

renevw9600

Geplaatst door renevw9600 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 146? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

razorblade (0) PRO, 16 jaar geleden

ik twijfel even over het type versnellingsbak dat er onder je auto zit maar volgens mij kun je gewoon het achterste deksel eraf schroeven en dan kijk je rechtstreeks op de 5e versnellings groep. kijk eens even of deze niet kapot is. desnoods haal je de schakelvork eruit. ff m6 boutje losdraaien van de schakelstang en dan de schakelvork met schakelmof eruit halen. let wel op....: de 3 blokkeer veertjes en kogeltjes schieten wel weg dan dus ff met beleid doen zodat je ze kan opvangen.

renevw9600 (0), 16 jaar geleden

dank je voor de tip Razorblade. ik heb het dekseltje losgehaald en zag dat er geen tandwielen meer inzaten maar gewone gladde assen, de tanden zijn er helemaal afgesleten. er kwam ook geen olie mee dus ik vermoedt geen smeren en geen koeling van de tandwielen.
dus ben nu achter een andere bak aan

razorblade (0) PRO, 16 jaar geleden

graag gedaan, succes ermee verder

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 146 of stel zelf een nieuwe vraag.