Alfa Romeo 147: Geen optrek vermogen/ wel top snelheid

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Mijn Alfa 147 wil niet snel optrekken. Als ik de snelweg op rijd duurt het veels te lang om 100 km/pu te bereiken. En dit terwijl ik 120 pk heb. Kan iemand mij uitleggen waar dit misschien aan ligt?

Luchtmassameter en luchtfilter zijn al vervangen. Zelfs na uitlezen krijg ik geen fout melding.

Alvast bedankt.

KK

Geplaatst door KK (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Remmen lopen aan?.

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoe weet je dat je 120 pk hebt?? Of bedoel je: "ik seet dat ik 120 pk moet hebben"?

Distributietiming? moet gedaan worden door tijdelijk speciaal gereedschap om een nok te plaatsen en dan met losse tandwielen motor op bdp zetten De tandwielen zitten zonder spie op de nokkenassen, dus van buiten niet goed te controleren..

of

De uitlaat of de in de uitlaat geplaatste katalisator kunnen verstopt zijn.
P.S. Bij moderne motoren begin je met uitlezen...

Geen fout wil zeggen dat de meeste electrische componenten in het systeem electrisch goed functioneren. bv de kuchtmassameter..

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Dit zijn lastige zaken om op te lossen,wat de een niet trekken vind vind de ander de auto snel.
Deze 1.6 begint pas boven de 4000 omwentelingen wat te doen,daaronder is er niet veel power.
Maar het kunnen aanlopende remmen zijn slippende koppeling,kat verstopt,benzinefilter verstopt,dicht luchtfilter,oude bougies,ontsteking,distr timing,ga zo maar door.

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Kijk ook eens of de gasklep helemaal open gaat met stilstaande motor en volledig ingetrapt gaspedaal? Overigens er kan ook een 105 PK motor inzitten..

KK (0), 12 jaar geleden

Mijn alfa heeft zeker 120 PK. Staat ook op zijn papier 88KW.

Alles wat hier boven genoemd wordt is al nagekeken, vervangen, verschoont enz. Enige wat wel kan zijn is distributie timing. Hij is al nu 2 dagen in de garage. Kijken waarmee ze komen en ik laat het weten. Bedankt allen voor jullie reacties.

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Nog wat anders.. Brede wielen geplaatst?

KK (0), 12 jaar geleden

Nope. Heeft zijn standaard banden. 205/ 55 R15

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

dacht dat je off line was.. Nokkenassen had ik al eerder gezegd. Als die op tijd staan. ff lezen wat Primera schreef.. Het komt hierop neer Het vermogen van 88 kw heb je pas bij het toerental wat erbij hoort. Probeer de Vermogen/koppel kromme ergens te lezen en te begrijpen.. In mijn tijd in de folder. De dealer heeft hem vast wel. Je ziet dan dat het vermogen altijd veel lager is dan bij het nagenoeg maximum toerental.. Je zult dus. Flink door moeten trekken in de lagere versnellingen om steeds het vermogen zo veel mogelijk te benutten..

KK (0), 12 jaar geleden

Probleem nog steeds niet opgelost en garage kan ook niks vinden. Klein vermoeden dat hij zijn distributieriem niet goed heeft vervangen. Effe binnekort afsrpaak maken bij de dealer en kijken wat de probleem is.

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Waarom zijn ze niet met de distributietiming begonnen?? En niet door naar de tekens op de tandwielen te kijken maar naar de stand van de nokken. De tandwielen zitten zonder spie op de nokkenassen en kunnen tov elkaar in elke stand gemonteerd worden. Dus klepdeksel er af. Speciaal gereedschap plaatsen, en kijken of de krukas goed staat. Lukt het niet het gereedschap goed geplaatst te krijgen? weet je direct al dat de timing niet correct is

KK (0), 12 jaar geleden

Dit is niet te geloven. Dealer kwam er ook niet uit. Volgens hen werkt alles goed en ze weten het niet. Nu komen ze met het verhalen dat het misschien aan de computer ligt. Leuk als ze zeggen MISSCHIEN. Nu effe wachten tot de dealer een gelijkmatige computer kan regelen zodat ze het kunnen testen.

fast blue 166 (0), 12 jaar geleden

kan je helaas geen oplossing aanbieden, maar ben toch zeer benieuwd wat hier nu als oorzaak uit komt

succes

erwin.

jeroenmonteyne (0) PRO, 12 jaar geleden

Ben je al naar een vermogenbank geweest? Misschien kan dat je een hoop onderzoek besparen! Zoals hier al gezegd heb je dit vermogen waarschijnlijk pas bij een goeie 6000 toeren. Als je dan de snelweg oprijdt aan 80km/h in 5de, dan ga je inderdaad niet vooruit gaan. Doe dat in 3de of eventueel nog net even in 2de dan ga je echt wel stukken sneller gaan. En 't motortje brult zo mooi zo hoog in toeren.

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Wat heeft dealer gedaan dan?.
Een keer uitlezen is natuurlijk geen diagnose stellen.
Hebben ze een lektest gedaan/compressietest gedaan?.
Remmen gecheckt?.
Sensoren afgelezen met een datalogger?.
Het is allemaal niet zo moeilijk.

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

standaard bandenmaat is 185/65-15".. Hoe slijten de voorbanden?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.