Alfa Romeo 147: lekkage radiateur 147

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine

Mijn radiateur lekt links boven uit een rond aansluitinkje.
Ik weet niet waar deze aansluiting voor is.maar kan je dit aandraaien ?

grt Rene

renekomijn

Geplaatst door renekomijn (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

ontluchting? of zit er een slangetje aan? Als er een scheurtje in het konststof zit heeft heeft aandraaien geen zin.

renekomijn (0), 12 jaar geleden

Er zit geen slangetje aan,het lijkt er op dat het inderdaad een ontlichtingsnippel is.
De lekkage is minimaal,maar ik ga proberen de nippel iets aan te draaien.

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Het kan zijn dat de schroefdraad gescheurd is, dan blifft hij lekken. Maak dan bij koude motor de dop van het expansievat los en zet hem weer vast. Je weet dan zeker dat er geen druk op het systeem staat. Zet dan de auto aan de voorkant zo ver omhoog dat de bovenkant van de radiateur het hoogste punt is van het koelsysteem, als je ook nog kans ziet om de auto aan de kant van de ontluchtsnippel 1 cm hoger staat dan de andere kant, kun je bij koude motor de nippel er helemaal uithalen. de schroefdraad van de nippel en de radiateur met een plantenspuit schoonmaken met warm water. Laten drogen en dan de schroef er in snel in draaien. nadat je aan het einde van de schroefdraad met secondenlijm hebt gedaan. Hij zal nu niet meer lekken. Maar je kan de ontluchtingsnippel niet meer gebruiken. Als er later toch ontlucht moet worden doe e dat via de andere kant het slangetje wat naar het expansievat loopt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.