Alfa Romeo 147: getingel bij draaiende motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600-16v 120pk

sinds deze middag is mijn vriendin haar alfa een beetje lawaai beginnen maken op stationeer draaien is het als een mengeling van een diesel en benzine motor.geluid komt precies van multiriem en als je de servo(dus het stuur draait) doet werken is het weg of toch bijna tot dat je deze weer laat stil staan. riemen zijn vervangen op 89000km en auto heeft er nu 105000 km en is van 12/12/08 dus jaar en half.olie zit er nog genoeg op reservoir van servo.zou dit een looprol ofzo kunnen zijn en zou dit dan onder garantie vallen?bij officielle fiat dealer laten plaatsen.
alvast bedankt

bambostje

Geplaatst door bambostje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

erka (0) PRO, 13 jaar geleden

het zou de nokkenasversteller kunnen zijn, die geeft een soort van diesel geluid, dit is vooral merkbaar bij het starten met koude motor.

er zit voldoende motorolie in het blok ?
een te laag oliepeil kan funest zijn voor de TS blokken.

Succes.

bambostje (0), 13 jaar geleden

ja olie genoeg en ook op de servo. juist eens een deel van de kap van de nokkenasriem gehaald en de spanrol juist onder waterpomp vertoont precies iets scherpere tanden en geluid komt ook precies van langs of vanonder luchtinlaatcolektor. alles zou moeten zijn vervangen geweest 15000km geleden en is ook wel gedaan maar zouden ze de riem misschien te hard hebben aangespannen ofzo of zou het toch die regeling van de variabelenokkenas zijn?
ja garantie mag ik ook wel vergeten dus ja 1.5jaar geleden vervangen.
ik ga morgen al eerst multi riem eraf halen en luisteren wat er dan te horen is.is het nog het zelfde toch maar mee naar alfa dealer maar dan wel een andere.
mvg davy

bambostje (0), 13 jaar geleden

heb er zojuist de multi riem afgehaald omdat ik dacht dat het of de spanrol of de servopomp is.de riem en ook spanrol is eraf en nu is het klaar met lawaai.spanrol maakt geen lawaai als je er aan draait met de hand en ook geen spelling op lager.als je aan polli van servo korte draaitjes heeft hoor je precies getik in de pomp.
ga om nieuwe spanrol gaan en riem en kijken of het helpt en anders is het servopomp.
heeft iemand een precies schema hoe de riem en spanrol zit en ook een gedacht van wat een servopomp kost en of dit zelf te plaatsen is?
alvast bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.