Alfa Romeo 156 1999: Hakkelen bij constante snelheid

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1900

Mijn 156 1,9JTD wil af en toe wel eens iets hakkelen bij constante snelheid, bijvoorbeeld bij 50 in de derde, versnelling. Hij trekt verder normaal, zonder inhouden. Hoe lager het toerental hoe erger, op rotondes merk je het ook. Waarbij opgemerkt dat het niet heb over onder de toeren rijden.

Yarama

Geplaatst door Yarama (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Peeet (0), 19 jaar geleden

Ik heb een 145 1.9jtd en herken je probleem. Ik heb mezelf echter voorgenomen me hier niet zo aan te storen. Beetje gas meer of minder of in z'n 4 gaan rijden met 50 km/h en het hakkelen is bij mij over.

Randy9290 (0), 18 jaar geleden

Wat je zou kunnen proberen is luchtfilter vervangen en alle luchtkanalen reinigen inclusief de luchtmassameter. Deze zijn heel gevoelig en gaan snel kapot, mogelijk even proberen zonder de meter aan te sluiten. De ECR klep daar kan ook het euvel zitten, schoonmaken is de remedie...
Gr. Randy

Yarama (0), 18 jaar geleden

Heb me in dit probleem verdiept, en dit hoort bij dit type (Fase2) JTD. Er zijn 3 toerentallen die problemen opleveren: 1500 toeren, 2000 toeren en het dipje bij 2700 toeren bij het optrekken. Versnelling maakt niet uit. Er is op dit moment geen officiele oplossing vanuit Alfa Romeo voor bekend.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.