Alfa Romeo 147 2002: hard piepend geluid als airco aan gaat

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 937A2000, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 85

Op de snelweg is me iets onder de auto vandaag gevallen na wat rare geluiden, dit was rechts voor, is toen op het wiel gevallen daarna op de weg.

Iets later viel het eeuwige dynamo piepje(aardlus in elektra) in de geluidsinstallatie helemaal stil. Dit heeft 30 km autobaan niets van zich laten horen.
Eenmaal van de autobaan kwam het aardlus geluid weer terug en bleef, maar de airco begon ook het piepende droge geluid te maken, als deze aanstond en begon te lopen. Als ik deze via het dashbord uitschakel is het piepende geluid van uit de motorkap weer verdwenen, als de airco dan ook stopt met lopen.

Accu-Spanning loopt op tot over de 13 volt als de airco niet loopt, als ik die aanzet zakt de spanning naar 12 en nog iets volt. Motor loopt dan natuurlijk.

Waar moet ik dit zoeken? Mij lijkt het de airco-compressor die einde verhaal is. De airco-multiriem koppeling lijkt me niet het probleem, deze zou dan ook bij uitgeschakeld zijn problemen moeten geven toch?
In andere situatie de dynamo maar die zou niet moeten reageren op knopje airco aan en uit.

enrico Benetti

Geplaatst door enrico Benetti , lid sinds 7 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Ik vrees dat je pomp aan het vast lopen is , zou de airco niet meer gebruiken , omdat als deze echt aan puin gaat het echt heel duur gaat worden, vaak gaat er dan zoveel slijpsel het systeem in dat je bijna alles moet vervangen en je systeem laten spoelen.
Verder zou ik toch als bestuurder willen weten wat ik verloren ben of wat er afgebroken is , schroefveer bv. Veiligheid voor alles , zou niet graag bij je in de buurt rijden als het fout gaat.

enrico Benetti, 7 maanden geleden

Lijkt er wel op maar de geleiderol van de multiriem is er af gevallen. Lager is stuk. De bout zit er nog. Conti riemen set besteld maar de rollen waren van Russische kwaliteit. Heb een skf besteld dan zou het weer goed moeten zijn.
De vorige riemset was na 10 jaar en 300.000km nog goed eigenlijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.