Alfa Romeo 147 2007: Asr na nieuwe banden

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 150

Hallo, ik heb twee nieuwe achterbanden gekregen. Nu word ik af en toen verrast bij het uit laten rollen in scherpere bochten, afrit van de snelweg bijvoorbeeld, dan grijpt de asr ineens in. De auto voelt ook erg zweverig en rechtdoor rijden op de snelweg is meer schommelen van links naar rechts met de achterkant.. zou dit met uitlijnen opgelost worden? Er is verder niets aan het onderstel aangepast.

johannisvens

Geplaatst door johannisvens , lid sinds 8 jaar geleden

4 Reacties

Theo Sparenburg, 1 jaar geleden

Als je de problemen voor de nieuwe banden niet had zou ik in eerste instantie zoeken in de nieuwe banden of de montage daarvan of een beschadigde voeler of bedrading daarvan. Ook controleren op beschadiging van een velgen. Ik neem aan dat je het vastzitten van de wielmoeren of bouten hebt gecontroleerd.

vr.gr. Theo

    De banden zien er goed uit, en wielbouten zitten idd vast. Het enige denkbare verschil is de vorm van de band nu. De oude banden waren aan de binnenkant meer versleten dan buiten. En nu heb ik met nieuwe banden een recht vlak. Zou dat zich zo extreem kunnen uiten vraag ik me af..? - johannisvens, 1 jaar geleden

Theo Sparenburg, 1 jaar geleden

Ik weet natuurlijk niet hoe erg de banden aan de binnenkant afgesleten waren maar in principe moet dit niet gebeuren. Als ze behoorlijk sterker afgesleten waren aan de binnenkant toch maar even de uitlijning laten controleren. Oorzaak kan ook hebben gelegen in een onjuiste bandenspanning. Blijf het vreemd vinden dat het nu na nieuwe banden ineens optreedt. Zou mooi zijn als je even compleet andere wielen zou kunnen monteren om dit in ieder geval uit te sluiten als oorzaak.


vr.gr. Theo

    Ja ik blijf het ook vreemd vinden. Bandenspanning is ook ok. Denk dat ik inderdaad toch maar de uitlijning moet checken.. - johannisvens, 1 jaar geleden

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Wat voor merk type band zit er nu op en wat zat er op ?

    Eerst Hifly, nu Delinte DH2, beide B merk - johannisvens, 1 jaar geleden

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

De maat is ook gelijk ? de hifly is een stuggere band , dit zou het schommelige gedrag kunnen verklaren , maar zo extreem lijkt me niet waarschijnlijk.
Gezien je slijtpatroon , zou ik ook het onderstel eens op slijtage/speling controleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.