Alfa Romeo 155: hevige trilling

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Hallo iedereen,

Ik heb het volgende probleem met mijn alfa romeo 155: Als ik hem in de vijfde versnelling zet en dan gas geef onstaat er een hevige trilling. Het maakt verder niet uit hoe hard ik rijd de trilling blijft. Ik voel de trilling niet in mijn stuur maar de trilling is duidelijk te horen en te voelen. Als ik de versnellingspook vasthoudt of er een tikje tegen geven is er ook een verandering in de trilling waar te nemen. Laat ik het gas los of trap ik de koppeling in dan verdwijnt de trilling weer, om vervolgens weer terug te keren zodra ik weer gas geef in de 5e versnelling. Als de auto in de vierde versnelling staat heb ik nergens last van.

Ik weet niet of het hier verband mee houdt maar de achteruitversnelling is af en toe ook zeer moeilijk in te schakelen. Heeft iemand enig idee wat het probleem zou kunnen zijn???

dhdennis

Geplaatst door dhdennis (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 155? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

als ik je verhaal zo lees lijkt me dat er iest met de vijfde versnelling in de bak iets niet goed zit.
ik denk dat je aan de zij kant van de bak wewl een deksel heb zitten dat er simpel af kan.
kijk daar eens onder of de moer niet los zit.

groetjes jan.

erka (0) PRO, 14 jaar geleden

klinkt ook al een versleten vliegwiel....

( had dit bij een gechipte JTD, in de 4de en 5de versnelling bij acceleren trilde de hele handel ook. alleen hebben de 155 waarschijnlijk een ander type vliegwiel dan JTD's )

dhdennis (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties. Het probleem lijkt inmiddels opgelost te zijn. Er zat iets van speling tussen mijn versnellingspook en de versnellingsbak die bij bepaalde motorresonaties trillingen veroorzaakte. Gelukkig niet meer dan dit :P

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nou gelukkig valt het voor je mee.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 155 of stel zelf een nieuwe vraag.