Alfa Romeo 145: hoog stationair

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 twinspark

Auto gaat stationair telkens ca. 2100 toeren draaien. Als koppeling wordt ingetrapt en in versnelling wordt gezet zakt de toerental naar normaal.
Er staan geen foutmeldingen opgeslagen , gasklephuis is gecontroleerd en schoongemaakt . Wie kent dit probleem en kan mij ideen geven ?
alvast bedankt

gardejonge

Geplaatst door gardejonge (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 145? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

gonny (0), 14 jaar geleden

stappenmotortje kapot

WhizzMan (0), 14 jaar geleden

Ik zou eerder denken dat er ergens valse lucht wordt aangezogen. De 145 tot 1999 heeft alleen een solenoid die het stationairtoerental regelt, die van 1999 (sommige zijn al in 1998 geleverd) heeft een stationairklep die ingeregeld dient te worden. De ECU die hier bij hoort is de M1.5.5 en zit op het gasklephuis. Indien dit het geval is, na schoonmaken en controleren op valse lucht, opnieuw inleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 145 of stel zelf een nieuwe vraag.