Alfa Romeo 75 1989: info

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2400, Vermogen (kw): 82

Hoi jongens ! Ik overweeg momenteel om een oldtimer te kopen: een Alfa Romeo 75 2,4 l turbodiesel (111pk) van 8/1989. Hij heeft 111 000 km gereden. Ik hoorde dat deze VM diesel gemakkelijk lekke cilinderkoppakkingen krijgen. Hoe herken ik aan de Alfa 75 of de cilinderkoppakking nog goed of slecht is ? Hoeveel kost zo'n nieuwe cilinderkoppakking en waar laat je dat het best doen ? Heeft deze motor een distriebutieriem of een ketting ? Het zou de bedoeling zijn om dagelijks met deze wagen te rijden en behoorlijk wat kilometers per jaar af te leggen. Is deze wagen betrouwbaar ? Zijn de meeste onderdelen nog te vinden of beter: kan de Alfa-dealer nog gemakkelijk aan onderdelen geraken ? Alle nuttige tips zijn welkom. Alvast bedankt.

janderocker

Geplaatst door janderocker , lid sinds 4 weken geleden

1 Reactie

Hans4040 PRO, 2 weken geleden

Problemcar.nl houd zich voornamelijk bezig met het oplossen van technische problemen.
Om eigenschappen van voertuigen te bespreken zijn er een tal van mediums te vinden waar je antwoord zult vinden op al je vragen.

Natuurlijk willen we je best een stukje op weg helpen:

www.autoweek.nl www.autozine.nl
https://forum.alfaclub.nl/viewtopic.php?...

Indien iemand de vraagsteller toch van informatie wil voorzien, kan deze dat doen door de vraagsteller rechtstreeks per email te benaderen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 75 of stel zelf een nieuwe vraag.