Alfa Romeo 156 1998: Inhouden motor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 2500

Hallo,

Wij hebben een probleem met een Alfa 156 2.5 deze houdt in bij 5000 toeren.De auto loopt probleemloos tot de 5000 toeren maar daarna gaat deze inhouden en loopt zeer slecht naar zijn maxiumtoerental.We hebben de auto uitgelezen en geen storingen gevonden.Bougies zijn vervangen maar dit is helaas niet de oplossing.Heeft iemand ervaring met dit probleem laat het dan horen.


Groeten Ronald

keijzer6239

Geplaatst door keijzer6239 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

CHJ (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi, probeer eens de luchtmassameter te vervangen. Dit komt veel voor en wordt niet aangegeven als foutcode op de tester. Verschillende auto's gehad met gelijksoortige problemen en 9 van de 10 keer is het de luchtmassameter.
groeten clemens

keijzer6239 (0), 19 jaar geleden

De oplossing van het probleem zit hem in een bdp sensor die een verkeerde waarde aangeeft en de distributie bleek iets in tijd verlopen te zijn op de nokkenassen.

haye4243 (0), 18 jaar geleden

je kan altijd ook even naar squadra tuning bellen, deze man weet bijna alles over een v6. Bij mij was het een inspruitstuk pakking die een cilinder bijna geheel blokkeerde. Daardoor liep hij stationair ook heel onregelmatig. Na tuning heb je helemaal geen probleem meer met inhouden boven de 5000 toeren.
Mijn LMM is overigens ook vervangen, deze geeft inderdaad ook vaak problemen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.