Alfa Romeo 156: onregelmatige toerental stationair

Bouwjaar: 1999

Hallo,mijn alfa 2.0 ts heeft zo nu en dan een onregelmatige toerental[stationair].Dit merk je ook als je langzaam moet rijden,dan begint ie te stoten.Geen storing bij het uitlezen.c.o was wel te hoog.lamba en bougies zijn vernieuwd,gasklep schoongemaakt geen resultaat.heeft hier iemand een oplossing voor?Bijvoorbaat bedankt.

henk4364

Geplaatst door henk4364 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

justin6077 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoogstwaarschijnlijk gaskleppositiesensor op gashuis(komt vaker voor)
Groeten Roy

henk4364 (0), 19 jaar geleden

hallo roy,jouw oplossing[gaskleppositiesensor]is waarschijnlijk de juiste.Nieuwe opgezet, en mijn auto loopt tot dusver weer regelmatig.Bedankt.
Groeten Henk.

justin6077 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hè Henk zo moet het, oplossing gevonden en dan meteen reageren.
Goed werk Henk
Roy

Peter8781 (0), 19 jaar geleden

Beste Henk,

Ik heb met m'n 156 1.8 (99) een soortgelijk probleem en er is al van alles vervangen incl. gasklephuis, alleen bij de mijne slingert het toerental als je aan komt rijden bij bv een stoplicht dan gaat het toerental eerst naar de 500 om vervolgens weer op te pakken naar de 1500 totdat hij stilstaat, dit is niet altijd, maar wel freguent weet jij er iets op?

Groet, Peter

henk4364 (0), 19 jaar geleden

Hallo peter.

Vraag even aan je dealer,of ze ook de gaskleppositiesensor hebben vernieuwd.Bij mij hadden ze ook van alles gedaan maar geen resultaat.Roy bos gaf mij deze tip en probleem is opgelost.

Groet,henk

Peter8781 (0), 19 jaar geleden

Beste Henk,

De gasklep is geheel vernieuwd incl.sensor volg. week gaat de auto naar de dealer voor de software te vervangen laatste optie.

Groet, Peter

henk4364 (0), 19 jaar geleden

Beste peter.

Dat software gebeuren kan een oplossing zijn.
Het kan ook,dat je ergens een kabelbreuk of een slecht contact hebt.dat dacht mijn garage ook bij mijn auto.
Ik wens je succes.p.s laat me het even weten als je auto weer klaar is.

GROET,HENK

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.