Alfa Romeo 155: inhouden op benzine en prima lopen op lpg

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.7 TS

Hallo allemaal,

Sinds kort heeft mijn alfa 155 1.7 TS een wel heel merkwaardig probleem. Hij start zonder te morren, schakeld prima over op gas dus geen probleem zou je denken. echter....als ik overschakel op benzine dan houd de motor enorm in, als ik gas bij geef slaat hij bijna af. Als ik heeeeel voorzichtig gas geef (op benzine) dan gaat het wel goed. Zou iemand mij misschien een tip kunnen geven wat dit probleem eventueel veroorzaakt?

Alvast bedankt

Trijnus.

Trijnus

Geplaatst door Trijnus (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 155? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

heb je ooit een backfire gehad?
Anders de computer van motormanagement eens resetten. Of ook eens een reinigingsmiddel voor het injectiesysteem bij de benzine doen.

Trijnus (0), 17 jaar geleden

Hi kamiel,

Bedankt voor je antwoord, ik heb al een reinigings middel geprobeerd maar zonder resultaat, ja hij backfires ook als ik op benzine rijd maar niet 1 keer als ik op gas rijd. Misschien wel een idee om de computer te resetten ik denk het proberen waard.

ik wens je nog een fijne dag

Trijnus

andy deserno (0), 17 jaar geleden

Al eens gechekt of de benzinefilter nog genoeg doorlaat?kan een oorzaak zijn als ie ver dicht zit,deze word namelijk veelal vergeten te vervangen of men weet niet eens dat er zo`n geval tussen de brandstofleiding inzit..
verder kan t ook aan de verstuivers liggen,die bevatten ook namelijk kleine filtertjes..maar die kun je als leek niet effe zomaar vervangen laten..
Je geeft aan dat ie bij tgas indrukken ermee kapt maar bij een beetje gas t maar net kan draaiende houden..
Dit kan theoretisch gezien alleen maar als teveel of te weinig van t kostbaar knalgoedje binnen krijgt,nou denk ik zelf dat teveel benzine niet t probleem wezen kan want dat zou resulteren in t verder moeten indrukken van t gas om zo de luchtschuif verder te openen in t gasklephuis omzo de mengverhouding te compenseren wat de ecu overigens zelf voor je dat...dus minder gas=minderlucht in de motor en bij de juiste hoeveelheid van die ...voila...dus als jiij ervoor moet zorgen met je gaspedaaltje dat t zaakje de juiste mengsels krijgt kan de ecu wel willen dat t geheel verrijkt moet worden maar als er niet meer ingespoten kan worden dan heeft dat weinig zin...wat ook op zich naar een ander onderdeel kan leiden:de benzinepomp,die is voor t hele zaakje onder druk te houden zeer cruciaal!als bij t terug overschakelen naar benzine de pomp niet weer geactiveerd word kun je deze verschijnselen ook krijgen..de ecu schakelt bij t gebrek aan motor activiteit de pomp uit...als er bij t hervatten van de benzine voortstuwing de pomp niet een tekentje krijgt om te pompen dan houd t op..dus ook eens bij de relais kijken of de aanwezige omschakelings techniek/electronica...ik durf dit alles niet met gegarandeerde zekerheid te zeggen maar als je de feiten en de oorzaken naast mekaar legt en wegstreept dan zal t beslist wel lukken...

groetjes Andy

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Je injectoren zijn dicht geslibd door het niet gebruiken. FF in de ultra-sonore bak voor een half uur, en ze zijn weer perfect!

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 155 of stel zelf een nieuwe vraag.