Alfa Romeo 156: janken geluid bij optrekken ALFA 1.9 JTD

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 jtd

Hallo,

Ik zit met het volgende probleem de motor van mijn ALFa heeft rare kuren. Hij maakt een raar geluid. Lijkt wel op janken/ratelen. ook houdt de motor in en komt niet op gang. als je bijvooorbeeld tachtig rijdt houdt de motor telkens even in. stationair loopt de auto perfect alleen als je gas geeft hoor je dat rare geluid.

Wat zou de oorzaak zijn? het lampje van het motrmangement brand nu ook.

meele

Geplaatst door meele (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

E.T.Wiersum (0), 14 jaar geleden

Klinkt als een defecte turbo.

meele (0), 14 jaar geleden

Dat zou heel goed mogelijk kunnen zijn. Alleen hij trekt wel heel goed op. En met een kapotte turbo lijkt mij dat niet het geval. Het lijkt wel of er ergens een lekkage zit waardoor de lucht gierend komt.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Als het lampje brandt kun je de oorzaak laten uitlezen bij de dealer. Weet je een hoop meer dan nu.

Kontroleer voor de zekerheid eerst even de slangen van turbo naar intercooler en van intercooler naar inlaatspruitstuk op los zitten of scheuren.

meele (0), 14 jaar geleden

Hallo,

Het was inderdaad de turboslang. De onderste daar zat een grote scheur in. Gelukkig niet de turbo. De auto loopt weer perfect.

Groeten en bedankt voor alle reacties.

Karel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.