Alfa Romeo 146: lampje van motorolie blijft branden en olie staat op pijl

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 boxer

Hallo ik heb een probleem.afgelopen vrijdag heeft het bij ons heel erg hard geregent.en daar moest ik met mijn auto doorheen, het water stond zo hoog dat ik de deuren niet los kon doen.eenmaal thuis auto stop gezet. paar uur later wil ik weggaan blijft ineens mijn lampje van het moterolie branden. olie nagekeken perfect niks aan de hand.volgende dag nieuwe olie erop en een nieuw olie filter. maar blijft nog steeds branden.en zelfs nu gaat ie aan en een paar kilometer verder weer uit. en word het lampje steeds minder fel en dan ineens komt ie weer terug en is ie weer vuurrood.nou ik hoor het wel alvast bedankt.groetjes

lucas tel

Geplaatst door lucas tel (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 146? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

'T is geen onderzeeër he....

Waaschijnlijk door het te diep door water riden of de sensor van de olie druk stuk, bedrading/stekkers nat geworden, moeten gedroogd worden, en controleren of de connectors goed contact maken inwendig.

Cor

dave1997 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik denk ook aan de olie druk sensor.het lampje gaat branden wanneer er te weinig olie in zit maar ook wanneer er te weinig druk op het systeem zit.
Dit zou dus ook een oorzaak kunnen zijn.
Maar dat is vanaf mijn computer natuurlijk moeilijk te zeggen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 146 of stel zelf een nieuwe vraag.