Alfa Romeo 146: temp meter loopt op bij aanslaan koelvin

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v twinspark

Wij hebben hier een alfa 146 met het volgende probleem,hierbij loopt soms de temp meter ineens door naar 130 graden,inmiddels zijn wij er wel achter dat dit gebeurd als de koelvin aanslaat,de tempwaarde geeft dan 95 graden aan in het koelvloeistofvat dus het word geen 130 graden.weet iemand hier meer over zit er soms een verborgen massa of weet iemand hou de vin aangestuurd word want er zit geen zender in de radiateur of motorblok voor de aansturing van de koelvin.gr gep

stuivenberg

Geplaatst door stuivenberg (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 146? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

garage gert (0) PRO, 17 jaar geleden

De sensor van de watertemperatuur voor de meter binnen dient ook voor het aanslaan van de vin (wordt gestuurd door de computer)
Ik zou eerst eens kijken of de auto goed ontlucht is en dan de sensor eens vervangen

josti (0) PRO, 17 jaar geleden

op het moment dat de temperatuur oploopt is er dan wel doorstroming in het tankje zoniet dan is het heel goed mogelijk dat dat de waterpomp stuk is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 146 of stel zelf een nieuwe vraag.