Alfa Romeo 146 : lpi (g3)

Brandstof: LPG

Ik heb een Alfa 146 ti op LPG. Na het starten schakelt de auto om van benzine naar gas. De ene keer na 1 minuut en de andere keer na 3 of 5 minuten, het varieert nogal.

Is dit een normaal verschijnsel of moet hij meteen na het starten omschakelen ?



[color=#FF0000]Topic door de moderator naar de juiste rubriek verplaatst[/color]

jasparon

Geplaatst door jasparon (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 146? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

Dit geheel en volstrekt normaal.
De tijd van overschakelen hangt van tal van factoren af. temperatuur, belasting van de motor tijdens de vorige rit, ... en nog een paar die ik nu niet direct kan noemen.

jasparon (0), 17 jaar geleden

Ik heb met een autogasbedrijf gebeld en die zeggen dat de auto vrij snel moet omschakelen. Vijf minuten is veel te lang volgens hun.

Nou weet ik het ook niet meer...Vanochtend na 5 minuten, vanmiddag na 1 minuut...

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

Het gaat toch wel over een LPI van Vialle hé.

jasparon (0), 17 jaar geleden

klopt een lpi, vialle

hakeemolajuwon (0) PRO, 17 jaar geleden

Het overschakelen van het LPI-systeem wordt bepaald door een aantal factoren. Jeroen Monteyne noemde er al een paar en daarbij komt dan nog de lambdasonde. Want integenstelling tot wat iedereen denkt wordt de lambdasonde in het LPI-systeem niet gebruikt voor de controle van de uitlaatgassen, maar om het overschakelmoment te bepalen. Een goede lambdasonde zal het systeem eerder doen overschakelen dan een slechte.

jasparon (0), 17 jaar geleden

diagnose gesteld door gasbedrijf:

te late omschakeling is de lambdasonde;
uitvallen bij lage toerentallen: is de aansturing van de pomp (aansturing bij lage toerentallen) die aansturing zou niet goed meer zijn, zo'n rond ding achter op de tank

diagnose stellen was overigens 110 euro....de sturing van de pomp kost 350 eur excl. Mijn garage gaat het nu zelf oplossen onder garantie

check

Beste antwoord, geplaatst door jasparon (0), 17 jaar geleden

Als er een gat in de uitlaat zit, zou de lambdasonde dan verkeerde signalen kunnen afgeven ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 146 of stel zelf een nieuwe vraag.