Alfa Romeo 156: Niet in een versnelling kunnen krijgen / "vastgelopen" versn

Bouwjaar: 1999

Hallo allemaal,

Ik zit met een raar probleem.......bij mijn 156 1.8TS komt het de laatste tijd vaak voor dat mijn versnellingsbak vast zit, ik kan 'm dan in geen enkele versnelling krijgen (zolang de motor draait), zodra ik mijn motor uitzet krijg ik 'm in alle versnellingen, soms voel ik ook de auto lopen terwijl ik mijn koppeling heb ingetrapt. Het gebeurt ook meestal bij het starten van de auto. Als ik de auto een paar keer start en uitzet (met de nodige schakelbewegingen, koppelen en ontkoppelen erbij) gaat het euvel weg. Voor de rest schakelt de auto soepel als alles weer draait zoals het hoort.
Kan iemand me aub helpen???
Alvast bedankt.

groet,
Dragan

simsic

Geplaatst door simsic (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Alfavriend (0), 18 jaar geleden

Hallo Dragan, Jouw koppelingsplaat blijft plakken aan je vliegwiel.Als oorzaak is dat gewoonlijk verstijft vet aan de koppelingsplaat vastzit.Versn.bak demonteren en koppeling vervangen(ze is toch verzadigt met olie of vet)Die olie komt uit de bouten van het vlegwiel,deze moet je demonteren droogmaken en terugmonteren met"Lock-Tide" en op de juiste aantrekkoppel zetten(18 kg/cm).Als de motor warm is smelt het vet enigzins en lost de koppelingplaat weer.Succes grtz Paul

simsic (0), 18 jaar geleden

Dank je wel.
Dat leek mij ook het meest logische, alhoewel sommige mensen beweren dat het ook een defecte hulpcilinder zou kunnen zijn.
Zou dat het ook kunnen zijn??

Alfavriend (0), 18 jaar geleden

Dragan,als het de hoofd of hulpcilinder zou zijn moest je dat voelen aan je koppelingspedaal.Hij zou geen druk opbouwen als je hem intrapt.See you

simsic (0), 18 jaar geleden

Thanks, zal even informeren wat dat geintje moet kosten? Ik begon er ook last van te hebben toen het een beetje koud begon te worden.
In ieder geval bedankt.
grtz Dragan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.