Alfa Romeo 156 2004: Olieverbruik

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine

Hoe kan het gebeuren dat het olieverbruik na ca. 20.000 km van 1:5000 naar 1:1000 gaat?
En: kan het zijn dat het olieniveau te laag is zonder dat je daarvoor gewaarschuwd wordt? Volgens de dealer zit er geen olieniveau-sensor op maar alleen een oliedrukmeter... dat lijkt mij riskant omdat je zolang er maar voldoende druk opgebouwd kan worden je dus niet gewaarschuwd wordt...
Gevaarlijk bij zo'n wisselend olieverbruik.

156sw

Geplaatst door 156sw (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Rik9817 (0), 18 jaar geleden

Als het olieverbruik zo snel toeneemt moet er wel iets mis zijn met de motor, tenminste als de rijstijl niet veranderd is. Daar olieverbruik op de duur fataal is vindt ik dat de autofabrikanten meer moeite moeten doen om betrouwbare olieniveausensoren te ontwikkelen en ook te plaatsen. Ze moeten toch uit ervaring weten dat de meeste mensen te lui of onbekwaam zijn ( dit aub niet persoonlijk opvatten) om iedere maand of iedere week eens te peilen. Er zou een systeem moeten zijn waardoor de auto niet meer start na bv. de tweede of derde melding van te laag oliepeil.

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Een goedkoop 'China made' aggregaatje krijg je niet eens gestart als het oliepeil te laag is. Dus inderdaad vreemd dat dit niet in auto's zit.

Toch peil ik ELKE WEEK de olie en het koelwater. Even een snelle inspectie kan geen kwaad en is zo gebeurd. Zo voorkomt men veel leed.

156sw (0), 18 jaar geleden

Maar... als ik mijn collega vraag (rijdt audi) blijkt dat deze wel keurig gewaarschuwd wordt door een (eerst) oranje en later zelfs rood lampje (als je tenminste zo #@% bent om door te rijden...). hetzelfde geldt voor mercedes...

iemand een idee wat de reden kan zijn van zo'n grote toename van olieverbruik? Zonder lekkage oid...

156sw (0), 18 jaar geleden

Iemand weleens gehoord over problemen met de carterontluchting?
Als dit niet goed werkt zou het olieverbruik ook ernstig kunnen toenemen...?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.