Alfa Romeo 156: Luchtmassameter zelf vervangen

Bouwjaar: 2001

Mijn luchtmassameter heeft het begeven. Nu op 87000 km. Ik had deze graag zelf gekocht en vervangen. (heb gelezen dat dit eigenlijk zeer eenvoudig is). Alleen, als leek ken ik hier niet veel van.
Schijnbaar zou je er ook een speciale torx sleutel voor nodig hebben, kan dit?

Indien iemand me een foto kan laten zien waar die zit en hoe ik hem vervang, het zou geweldig zijn.

Nogi

Geplaatst door Nogi (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

gambafreak (0), 18 jaar geleden

Die torx heb je alleen nodig als je de luchtmassameter uit de behuizing wilt halen. En dat wil je niet....

De luchtmassameter kompleet met behuizing vervangen is super simpel en wijst zich vanzelf. Waar die zit is afhankelijk van het type motor, benzine, diesel of V6

Nogi (0), 18 jaar geleden

Het is een diesel. Gewoon een 1.9jtd.
Dus als ik het goed begrijp is het gewoon; de LMM ontkoppelen, uit de behuizing halen, nieuwe erin plaatsen en terug aankoppelen. Juist?

Nu hem alleen nog terugvinden onder mijn motorkap. Hoe ziet die behuizing er precies uit?

gambafreak (0), 18 jaar geleden

Sorry voor de late reaktie maar ik was even op vakantie.

Je moet hem juist niet uit de behuizing halen, je moet de LMM kompleet met de behuizing (das een soort buis) vervangen.

Bij een diesel zit die boven het luchtfilter.

Nogi (0), 18 jaar geleden

Hey been probleem gambafreak. Ik ben al blij dat je zo vriendelijk bent me hier mee te helpen :) Ik had nog een laatste vraagje. Een idee waar je zo'n LMM kan aankopen? Ik moet wel zeggen, ik ben van België, maar misschien is er wel een keten ofzo, of misschien bij de verdeler zelf? Misschien is het verschil in prijs tussen het zelf vervangen en laten vervangen van de LMM niet zo groot? Ik weet het eigenlijk niet echt.

gambafreak (0), 18 jaar geleden

In nederland zou ik het wel weten, bij tuynder in de buurt van delft. Maar voor belgië geen idee.

Kijk eens op www.alfaromeo156club.nl en klik dan door naar het forum. Daar zijn ook belgische 156 rijders aanwezig, wellicht dat die een adresje weten.

Volgens mij is er op dat forum ook een gezamelijke inkoopactie gaande voor LMM's dan krijg je dus groepskorting. Ik denk dat je dan wel eerst lid van de club moet worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.