Alfa Romeo 156: trekt niet door

Bouwjaar: 2001

de auto trekt goed tussen de 2000en3000 toeren maar daar onder of er boven veel minder en als ik de airco aanzet trekt hij ook zeer slecht zou het te maken hebben met mijn luchtdebietmeeter of een sensor en waar bevinden die zich het gaat over een 19jtd

swageukens

Geplaatst door swageukens (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Michiel7796 (0), 18 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem bij mijn sportswagon uit 2001.
Ik heb toevallig deze week de luchtmassameter vervangen, en hij trekt weer als een trein!
De massa meter zit boven het luchtfilter. Je kan hem zien zitten. Om hemeruit te halen heb je wel een speciale torx sleutel nodig met een gaatje in het midden. Ik heb de koppen eraf geslepen, en de nieuwe meter met parkers vastgezet.
Let ook op de kabel naar de meter, onder de waste-pijp die van de uitlaat naar de inlaat loopt, zit de kabel vast met een klemmetje. Bij mij was de kabel daar beschadigt. Advies: knip het klemmetje eraf en laat de kabel los hangen, of bind hem ergens anders aanvast, waar hij niet doorschuurt.
Succes!

swageukens (0), 18 jaar geleden

Michiel bedankt ik had ook die vermoedes maar was niet zeker
alvast bedankt swa

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.