Alfa Romeo 146: Onregelmatig stationair

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 Twinspark 16 V

Hallo,

Ik heb hier een Alfa Romeo 146 Twinspark 16 V bouwjaar 2000.
Probleem is:

Als ik de auto start, start ie wat moeilijk en begint dan stationair onregelmatig en op 3 poten ( tenminste zo klinkt het ) te lopen. Dit zowel koud als warm. Onder het rijden is het goed voelbaar dat wanneer je het gas los laat, hij krachtig op de motor afremt. Als ik in de vrij gas geef en het pedaal op 2000 toeren vast hou, springt ie soms ineens naar de 3000 a 3500 toeren om daarna direct weer terug te vallen.

Tevens last gehad van backfire in de luchtbak, waardoor de luchtbak open lag. Deze is weer helemaal luchtdicht, maar dit probleem is ontstaan na de backfire.

Ik denk zelf aan valse lucht want als ik het luchtfilter afkoppel en mijn hand op de slang leg, klinkt er een fluittoon en de auto blijft lopen. Hetzij heel erg tegen het aanslaan aan, maar volgens mij hoort hij echt uit te slaan omdat je zijn longen dichtdrukt.

Maar mijn vraag is of het inderdaad valse lucht kan zijn. Ook omdat het lijkt of ie op 3 cilinders loopt. En waar zou ik het kunnen zoeken?

Of heeft iemand anders nog andere tips?

Groeten Bas.

Bas1980

Geplaatst door Bas1980 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 146? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

guardian (0), 16 jaar geleden

Hai Bas.

Ik heb een collega die dat ook eens met een alfa gehad heeft, (de backfire). Ook hij omschreeft een soort gelijk probleem. Later bleek dat er een scheurtje in het inlaatspruitstuk was ontstaan door de backfire. Op de sloop een nieuw spruitstuk, nieuwe pakking, en het probleem was verholpen. Nu moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat ik niet bekent ben met Alfa, (ehu 16V 2000 dus bovenligende nokkenassen met waarschijnlijk een ketting) maar het zou natuurlijk ook nog zo kunnen zijn dat door de klap de distubutie versprongen kan zijn.

Bas1980 (0), 16 jaar geleden

Zou kunnen, maar ik heb vandaag vorderingen gemaakt.

De auto blijft nu op benzine stationair op 900 toeren draaien. Ook de acceleratie is goed. Alleen als ik nu over schakel op gas dan loopt hij weer beroerd op 3 poten.

Merkwaardig:
Als ik de luchtslang voor de LMM afsluit, smoort de auto niet maar blijft lekker rustig door lopen. Mischien inderdaad een lek in het inlaatspruitstuk.

Ook als ik constant 3000 toeren probeer vast te houden, slingert hij nog in de toeren. Valt even terug naar 2000 toeren om daarna weer op 3000 toeren terug te komen. Dit doet ie zowel op gas als op benzine.

Wie o wie weet er nog oplossingen?

Groetjes Bas

Bas1980 (0), 16 jaar geleden

Bleek een injector voor het gas te zijn. Was een halve centimeter van het pootje afgebroken en lag dwars voor de doorlaat naar de injector. Deze vervangen en hij loopt weer goed.

Groeten Bas

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 146 of stel zelf een nieuwe vraag.