Alfa Romeo 33: Onregelmatig toerental bij stationair

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.7 ie 8v

Mijn alfa 33 1.7 8v loopt onregelmatig stationair. Bij wegrijden stottert de motor. Gebeurt niet altijd. Waar kan dit aan liggen. Zag elders in dit forum dat een alfa 155 dit probleem ook had en dat dit aan de gaskleppositiesensor op gashuis zou liggen. Is dit het zelfde als een gaskleppotentiometer??

Hammetje

Geplaatst door Hammetje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 33? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

andy deserno (0), 17 jaar geleden

Nou,,,ik zou als ik jouw was toch maar wel even rekening ermee houden dat de gasklepschakelaar van de 155 een vaste positie op t gasklephuis heeft,wat de 33 dus NIET heeft!!
elke mogelijke beweging die je er aan uitvoert heeft onmiddelijk een verandering van draaigedrag van de motor tot gevolg.
Als je kijkt zie je dat de schakelaar namelijk langwerpige gaten heeft waar ie mee vastgezet is,deze kun je middels een formule beschreven in de vraagbak afstellen op de juiste sluithoek.....

andy deserno (0), 17 jaar geleden

oja:tip:kijk n`s naar je bougiekabels,de verdeler(die is namelijk ook te verstellen door middel van stoboscoop en merkteken op t vliegwiel),of de vacuum vervroeging van de ontsteking(zitten de slangetjes van de onderdruk aansluiting op spruitstuk wel goed of nergens gescheurd,en als laatste:zijn er wel golden lodge bougies aanwezig?geen nkg`s erin stoppen in elk geval...deze willen de mensen in de regel wel n`s kopen omdat ze goedkoper zijn.

RossoAlfa33 (0), 17 jaar geleden

Wat kosten de Gold logde bougies??

Groeten,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 33 of stel zelf een nieuwe vraag.