Alfa Romeo 33: spontane motor uival bij ± 100 km per uur

Bouwjaar: 1992

Het is mij al 3 keer overkomen in twee jaar tijd, dat de motor op de snelweg bij ±100 km per uur spontaan uitvalt (van het ene op het andere moment).
Daarna start hij niet meer, als ik de auto 10 minuten met rust laat start hij weer en heb maanden geen last en dan opeens heeft hij het weer. Het gebeurt meestal na ongeveer 50 tot 100 km te hebben gereden op de snelweg.
Voor de rest rijdt hij prima.
Wat zou kunnen zijn?

baarspetie

Geplaatst door baarspetie (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 33? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan5047 (0) PRO, 18 jaar geleden

zoek het in de onsteking controle als hij uitvalt kijk dan gelijk of er nog vonk aan wezig is
succes jan

Alfavriend (0), 18 jaar geleden

hallo met Paul,
Als je stilvalt op de autostrade moet je eens opletten of het signaal van de toerenteller plots uitvalt terwijl de motor toch nog in volle werking is.Dat is een goede aanwijzing dat de ontstekingsmodule het laat afweten.Indien het signaal langzaam met de motor mee uitsterft dan zul je de benzinetoevoer eens moeten nakijken.Succes!

baarspetie (0), 18 jaar geleden

Enkele maanden geen problemen meer gehad enineens gebeurde het weer na onderzoek bleek dat de benzinepomp vast zat, deze vervangen en en tevens het benzinefilter nu maar afwachten of het euvel terug komt.

Martin


Na een paar maanden gereden te hebben is euvel verholpen inderdaad zaten er haperingen in de benzinepomp.

Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 33 of stel zelf een nieuwe vraag.