Alfa Romeo 156: P0235 ladedruksensor signaal niet logisch & P0236 Ventiel turbod

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 JTD 115 pk

Hallo alfisten/technici,

Mijn bella heeft nu 292.000 km gedraaid en wil hem weer helemaal up to date hebben. Alleen SOMS komt er een motormanagement storing binnen bij/boven de 120 km/uur. Dit uit laten lezen en kreeg de volgende fouten:

P0235 Ladedruksensor signaal niet logisch

P0236 Ventiel turbodrukregeling regelafwijking

Mijn EGR heb ik al twee jaar afgeblind dus dit is het niet. Luchtfilter was wel heel veel en vanmiddag vernieuwd, maar storing kwam weer in.

Mijn turbo haalt nog gewoon 2 bar druk, en dus de turbodruksensor is wel goed. Ook mijn variabele turbo lijkt te werken want we hebben een vacuumpompje op het balgje gezet en het regelstangetje beweegt wel 2 cm op en neer.

Zou dit dan toch de LMM kunnen zijn ? Het rare is alleen dat hij soms ook geen storing geeft ???


MVG Klaasjan

Geplaatst door

Pan (0)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Hallo

Heb dit probleem ook gehad met mijn bella ook de egr afgedopt en ging later ook deze problemen geven de sensor van de van de turbo druk defect deze zit in het inlaat spruitstuk , deze vervangen en probleem verholpen hoor ook van collega jtd rijders die ze schoon maken.
lmm meter kan je uitlezen kan je zo zien of ie defect is

henry13 0

14 jaar

Hallo henry13,

Bedankt voor je vlotte reactie, had de druk sensor al getest aan de bosch machine en deze geeft helemaal perfect alles aan. Vandaag bella lekker doorgetrokken en geen problemen meer.....dacht ik, storing kwam later toch weer in en motor wel nog wel klimmen alleen alles gaat heel traag, net een oude mercedes 200d.

Pan 0

14 jaar

P0236 is de oorzaak. P0235 het gevolg.

Dus, variabele turbo die af en toe hapert. Schoonmaken dus.

Groeten Marcel

hellbat 0
badge

14 jaar

Hallo hellbat,

Bedankt voor dit inzicht. Kan ik met goed doortrekken hem ook gangbaarder krijgen. Ach ik moet hem ook maar uitelkaar halen, weer een leermomentje. Ik geef hier sowieso wel een update als dit het beoogde effect heeft gehad.

Pan 0

14 jaar

Spuitbus Abcon halen, slangen van de turbo af, en spuitbus in de schoepen spuiten. Daarna zo goed mogelijk zuivermaken, en crossen.

Klusje van alles bijelkaar 1 uurtje.

hellbat 0
badge

14 jaar

Alleen nog een probleembje:

Heb ik nu een turbo met variable leidschoepregeling of een met waste gate ? Begin namelijk nu te twijfelen, want heb een 115 pk JTD en hiervan lees ik verschillende dingen.

Pan 0

14 jaar

[quote=hellbat]Spuitbus Abcon halen, slangen van de turbo af, en spuitbus in de schoepen spuiten. Daarna zo goed mogelijk zuivermaken, en crossen.

Klusje van alles bijelkaar 1 uurtje.[/quote]
Hallo Hellbat,

Ga dit morgen doen, alleen ik heb een set van forte; Diesel intake cleaner en diesel fuel conditioner. Hopelijk lost dit ook de carbon op.....

Pan 0

14 jaar

PROBLEEM OPGELOST:

Na forte diesel intake cleaner te hebben gebruikt geen last meer van deze storing. Dit voor de turbo ingespoten en na de lege bus ff gassen op de snelweg. Veel zwarte derrie, maar wel resultaat.

Pan 0

14 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.