Alfa Romeo 146: raad het geluid

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: boxer 1.6

hallo allemaal,
daar ben ik weer,met een vraag;
Vandaag onderweg van deventer zwolle en visa versa.
Geeft ineenen de versnellingsbak bij 3000-4000 toeren een rammelend,tikkend geluid.Alsof er een schroefje los in een metalen bakje heen en weer trilt.Snap je wat ik bedoel?
Op zich niet direct verontrustend denk ik want het schakelen gaat nog steeds moeiteloos,het is alleen wel irritant bij geluid.
Is dit voor sommien onder jullie herkenbaar?

Uiteraard sta ik weer open voor al jullie suggesties!
groet
harold

hamoe

Geplaatst door hamoe (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 146? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

sckgolf3gti (0), 12 jaar geleden

Weet je zeker dat het de versnellingsbak is, kan het niet gewoon een hitteschild zijn van je uitlaat? Die geven vaak ook een resonantie bij een bepaald toerental.

hamoe (0), 12 jaar geleden

[quote=sckgolf3gti]Weet je zeker dat het de versnellingsbak is, kan het niet gewoon een hitteschild zijn van je uitlaat? Die geven vaak ook een resonantie bij een bepaald toerental.[/quote]
ehhhmmmm,eerlijk gezegd weet ik dat niet 100% zeker,maar t lijkt alsof het vanuit de versnbak komt.Het is ook niet constant,alleen bij optrekken,doortrekken naar genoemd toerental..

sckgolf3gti (0), 12 jaar geleden

Zou ik eerst even je uitlaatlijn nakijken op loszittende hitteschildjes denk dat je daar het probleem in gaat vinden, ook een paar tikken op je dempers geven om zeker te weten dat het geen inwendige schotjes zijn die loszitten.

hamoe (0), 12 jaar geleden

bedankt sckgolf3gti.
ik zal het gaan nalopen en als dat het euvel is, gaan verhelpen.Je hoort van me terug.tot zover maar weer bedankt

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

De bak kan aardig herrie maken hoor!!!! In verband met andere synchromesches dan bij de 33 hebben ze een paar tandwielen smaller gemaakt. in de 145 en 146 met boxer motor. Maar de katalisator en de hitte schilden kunnen dat ook..

hamoe (0), 12 jaar geleden

onderzoek loopt nog,nl nog geen tijd gehad voor om het na te kijken.Dus ik kom er op terug.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 146 of stel zelf een nieuwe vraag.