Alfa Romeo 147: Ruitenwissermotor blijft draaien.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Ik kan de ruitenwissers niet uitzetten. Schakelaar op 0 geeft geen resultaat.

Relais en Ruitenwissermotor al vervangen.

Iemand bekend met dit probleem?

Alvast dank voor uw reactie!

Met vriendelijke groet,

Henk

MR2OOST

Geplaatst door MR2OOST (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Waarschijnlijk is de motor niet compleet vervangen??? Op het grote tandwiel zit een sleep contact. als het tandwiel in de onderste stand van de wisser staat is dat sleep contact voor een gedeelte onderbroken. de bedrading van het sleepcontact overbrugt de aan uit schakelaar. als de schakelaar uitgezet is blijven de wissers werken tot ze onderin staan en daar wordt ook de overbrugging onderbroken. Waarschijnlijklijk is het sleepcontactje afgebroken en blijft nu contact maken ongeacht de stand

MR2OOST (0), 11 jaar geleden

Een geteste motor eraan geklikt en het zelfde probleem.

Weet nu niet hoe. Ik ben met de schakelaar bezig geweest alleen deze bedrading zit verweven in de autokabelboom.

Wie weet het probleem aan te pakken?

Alvast dank!

MR2OOST (0), 11 jaar geleden

Stuur losgehaald en schakelaars verwijderd viel toch mee verkeerd beoordeeld zat met stekkers aan de achterkant vast. Op naar ALFA Sloop voor een andere. Kijken of het dit keer lukt.

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Als de schakelaar blijft hangen zal een nieuwe het probleem oplossen. maar ergens in de bedrading kan er ook een vals contact zijn. En de kans daarop lijkt me groter. bv in de zekeringkast. Als die nat is geweest door water lekkage langs de voorruit, is de kans op interferentie heel groot. kijk eens onder de mat lv. plassen?? meld je dan maar weer.

pinodiangelo (0), 10 jaar geleden

relais gecontroleerd ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.