Alfa Romeo 156: Schokken

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4JTD 20Valve

Ik heb al zolang ik mijn Alfa heb (1,5jaar) een vreemd probleem. Als ik lekker pittig rij en als de moter nog koud is, rijd hij perfect, maar zodra de moter op temparatuur is en ik heb een tijdje laag in toeren gereden (bv in file en langzaam rijdend verkeer) dan begint de auto bij optrekken en sneller rijden te schokken bij p/m 2200 toeren. Ook komen er dan bij optrekken enorme zwarte rookpluimen uit de uitlaat. Blijf ik onder de 2200 toeren of daar boven, dan is er niets aan de hand en rookt de auto ook niet meer, maar zodra ik continu op 2200 toeren blijf, dan schokt hij aan één stuk door. Stop ik de moter en ga ik daarna hard rijden, dan is het weer normaal en rijd hij weer perfect. Ook gaat zo nu en dan het alarm af (eens in de 2 maanden) dan springt de moter in zijn noodprogramma en geeft het display aan dat er een storing is in het motor managment systeem. Als ik de moter dan opnieuw start, dan gaat hij weer uit het noodprogramma en rijd weer normaal (als ik maar hard en pittig rij) en na een dag of 2 is de melding van de storing weer weg. Ik heb de Alfa al bij 3 verschillende Alfa dealers gehad, maar ze kunnen me niet helpen. De één heeft de EGR tot 2 keer toe schoon gemaakt, de tweede zegt dat het te maken heeft met de turbo druk maar dat het heel veel oorzaken kan hebben en de derde heeft de turbo en de uitlaat opnieuw vastgezet, maar het probleem is er nog steeds. Afgelopen zomer ben ik met de Alfa in 9 uren naar Oostenrijk gereden met een gemiddelde snelheid van 139KM per uur en met name op de Duitse autobanen reed hij perfect!! maar zodra ik op de plaats van bestemming in oostenrijk was moest ik me weer aan de snelheid houden en begon het schokken en roken weer. De moter heeft overigens nog maar 130.000KM gelopen, dus daar kan het volgens mij ook niet aan liggen. Wie weet een oplossing voor mij, want de bekeuringen stromen binnen doordat ik continu veel te hard rij.

Wietze.P

Geplaatst door Wietze.P (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Weet je ook welke foutcode(s) er uitgelezen werd(en), liefst compleet met nummer?
Met die codes kunnen we misschien iets zinnigs zeggen.

Wietze.P (0), 14 jaar geleden

Hartelijk dank voor het reageren op mijn probleem!!

Ik heb de Alfa ongeveer een jaar geleden voor het laatst uit laten lezen. De dealer zij alleen dat het iets met de turbodruk was en dat dat heel veel oorzaken kon hebben. Een foutcode weet ik dus niet, maar misschien moet ik hem nog maar eens een keer door laten meten en dan vragen om de foutcode.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.