Alfa Romeo 33: Schuim onder olie dop

Bouwjaar: 1990

Hallo mensen,

Ik had een vraag aan jullie...

Als ik mijn olie dop eraf haal heb ik schuim eronder zitten, wat kan dit zijn?
Volgens mij geen lekke koppakking, want als de koppakking lek zou moeten zijn, dan moeten de slangen van de radiateur ook hard zijn, volgens mij...
En als de koppakking lek is, dan moet de koelvloeistof ook uit het koelvloeistofresevoir spuiten als ik de dop eraf haal, maar dat bedoel ik dan wel natuurlijk, als de moter op bedrijfstemp. is en de thermostaat open is gegaan.. , bij ongeveer 90 graden als de vin begint te draaien....

Ik hoor het graag van jullie....

m.v.gr. jeroen

Jeroentjuhhh

Geplaatst door Jeroentjuhhh (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 33? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

nouky (0), 19 jaar geleden

beste jeroen,
Als je veel kleine stukjes rijdt kan dit best eens condens zijn (olie met water veelal in je hele kleppendeksel),bij een lekke koppakking kan er wel een lekkage van een oliekanaal naar een waterkanaal zijn.Dit hoeft geen harde slangen te veroorzaken.Bij minimale lekkage is dit moelijk vast te stellen.Verhit je oliepijlstok eens met een aansteker als er vonkjes afspringen is dit kokend water en heb je water bij de olie.

smetsersk (0), 18 jaar geleden

Jeroen, dit kan inderdaad komen indien je veel korte stukjes rijd en je motor nooit echt goed warm wordt.
Voorstel om je motor op de snelweg eens goed op zijn maximum te laten rijden.
Je zult dan zien dat het 'schuim' verdwijnt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 33 of stel zelf een nieuwe vraag.