Alfa Romeo 145: Slecht schakelen

Bouwjaar: 1995, Motorcode: 1.6 boxer

Sinds enige tijd valt mij op dat mijn alfa slechter begint te schakelen. Moeilijker in de 1e, 5e en de achteruit. Als ik het koppelingspedaal een paar keer achtereen intrap wil hij wel goed in de versnelling. Rijd ik weer een tijdje en gebruik het koppelingspedaal even niet, weer hetzelfde probleem. Weer een paar keer intrappen en hij schakelt weer goed, zonder enige moeite of raar geluid. Ik dacht zelf aan de koppelingshulpcilinder op de bak. Heb deze bekeken en kan geen lekkage ontdekken (wel wat vettig onder het rubber) alleen dat hij kraakt en piept bij het intrappen van het koppelingspedaal. Je zou toch zeggen dat het in het hydraulisch systeem zit (lucht in het systeem) Ik zou graag van een collega sleutelaar een goed advies krijgen voordat ik de bak er achterweg haal.
M.vr.gr.,

Jelle de Jong

Jelle60

Geplaatst door Jelle60 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 145? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (295) PRO, 15 jaar geleden

Begin maar eens met het verversen van de vloeistof en dan goed ontluchten.
Piepen en kraken eventueel oplossen door inspuiten met WD40

mvg,
Hans.

Jelle60 (0), 13 jaar geleden

Heb ik gedaan, en het is nu weer goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 145 of stel zelf een nieuwe vraag.