Alfa Romeo 147: Slecht starten, verder perfect

Bouwjaar: 2001, Motorcode: 1.6 TS 105pk

Ik heb een Alfa 147 met een LPI (Vialle) onderbouw. Dit werkt allemaal perfect geen verschil tijdens rijden op gas of benzine.

Het enige waar ik me aan erger is het slechte starten 's morgens, dus koude start. Het duurt dan wel 5 a 6 seconden (draaitijd startmotor) voor de auto daadwerkelijk aanslaat. Soms lijkt ie eerder aan te slaan, maar dan wil hij net niet. Warme start is probleemloos, startmotor gaat 2 a 3 keer rond en lopen maar.

Als de auto eenmaal loopt na de koude start, loopt deze overigens perfect!

Ik heb het idee, dat hoe langer de auto stil staat, hoe moeizamer het starten gaat.

Verder wijst de temp. meter altijd maar tussen de 70-80 graden aan, terwijl de kachel wel goed warm wordt. Heeft dit er iets mee te maken?

Wie heeft hier ervaring mee?

Frans205

Geplaatst door Frans205 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

Lekkende LPG injectoren zijn hier waarschijnlijk de oorzaak. Komt wel vaker voor bij vialle.

yana (0), 17 jaar geleden

Temperatuur kán er iets mee te maken hebben (tenzij de 147 dezelfde onnauwkeurige temperatuurmeter heeft als de 156), misschien temperatuursensor kapot of thermostaat.

alfa_romeo (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,

Waarschijnlijk is het gewoon de accu.Want als de motor warm is dan is de accu ook warmer een geeft hij makkelijker zijn ampere's af.Die zou ik eerst eens door laten meten.

Groeten van een alfa freak.

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

Als de accu niet zo goed meer is, zou ie dan na 5 à 6 seconden starten toch nog aanslaan?

alfa_romeo (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo,

dat is heel goed mogelijk ja.Als de accu kouder is heeft hij minder startvermogen en daarom start hij makkelijk als de motor warm is.En de accu door laten meten is het snelste gebeurt.meten is weten.

groeten van een alfa freak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.