Alfa Romeo 156: temperatuur loopt op over 110 graden

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 v6 24v

hallo,

misschien kan iemand mij helpen mijn temperatuur loopt naar de 90 dan zakt ie tot 70 en vervolgens gaat over de 90 richting 110 graden ik heb de radiateur , thermostaat al vervangen en het koelsysteen al geflusht ik weet het zelf niet meer misschien heeft iemand een antwoord

pampam

Geplaatst door pampam (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

fastbreakrijder (0) PRO, 16 jaar geleden

blijft volgens mij alleen de waterpomp over...

erka (0) PRO, 16 jaar geleden

zou om te beginnen eens de handel laten uitlezen met de examiner bij de dealer.
het kan goed zijn dat de temperatuur gewoon netjes staat waar hij moet staan.

verder, zoeken in de thermostaat ( de mijne is ook vernieuwd en geeft toch geen juiste waarde aan op de meter ) of de temperatuursensor op de thermostaat...als er wat mis zou zijn.

jeroen pinda (0) PRO, 16 jaar geleden

waarschijnlijk loopt de temp zeer hoog op als je gas geeft op bv snelweg en bij stationair loopen is alles o.k. het schoepenwiel van de waterpomp is dan gescheurd en draait allen me als er niet veel water verpompt hoeft te worden als je gas geeft slipt hij door ( meer weerstand op het schoepenwiel van de pomp ) advies laat bij het vervangen van je waterpomp ook je distributieriem doen gaat in een moeite is echter heel veel werk en kosten moet ook met speciale calibers voor nokkenassen etc dealerklus niet aan beginnen thuis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.