Alfa Romeo 147: temperatuurmeter

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9jtd

Hallo,

Ik heb het volgende, de temperatuur meter komt niet verder dan 70 a 80 graden. voorheen zat het altijd op de 90 graden. een jaar geleden is de distributieriem vv en de waterpomp. ik weet niet precies wanneer het begonnen is. ligt dit alleen aan het koude weer??

gr

keen13

Geplaatst door keen13 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je de motor wat langer stationair laat draaien na afloop van een rit, haalt de wijzer dan wel de 90 graden?
Zo ja, dan lijkt het op een thermostaat die open blijft staan.

Pan (0), 14 jaar geleden

Hallo,

Had hetzelfde probleem (een jaar lang) en de garage zei dat mijn metertje in de auto 10 graden te weinig aangeeft dus vondt dat wel OK. In deze koude periode vetrouwde ik het niet meer want had een hoog verbruik en het metertje kwam soms maar net tot 70 graden. Zelf een thermosstaat gekocht en omdat de distributie gedaan moest worden en de waterpomp gelijk de thermosstaat door de garage erop laten zetten. volgens hun zeggen was dit ee rot klus.

Resultaat : EXAT 90 graden, dus baalde wel dat ik een jaar met te koude motor heb gereden. Nu is verbruik ook weer OK. ( scheelde 2 km per liter)

Thermosstaat kost volgens mij zo,n 90 euro:

http://start.mijngrossier.nl/catalog/art...

Achtergrond informatie waarin thermosstaat al aan bod komt:

http://www.alfaromeo156club.nl/phpwcms/i...

MVG Klaasjan

keen13 (0), 14 jaar geleden

moet ik bij het vervangen van de thermostaat ook het distributie gebeuren ook loshalen???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.