Alfa Romeo 166: Thermostaat

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 twin spark

Goedendag,
Ik heb een 166 uit 2001.Mijn moter wordt laat warm.Met laat warm worden bedoel ik na ongeveer 10 kilometer rijden.Is dit normaal?

suleyman sencan

Geplaatst door suleyman sencan (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 166? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1645) PRO, 11 jaar geleden

Kachel blijft ook koud ?
Thermostaat vervangen zou kunnen helpen.

suleyman sencan (0), 11 jaar geleden

Kachel blijft inderdaad ook koud.Dan maar de thermostaat laten vervangen.

suleyman sencan (0), 11 jaar geleden

Nieuwe thermostaat helpt ookt niet en de garage weet het ook niet lekker zooitje

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Waarom een zooitje??? Stond de oude thermostaat open????

In het koelsysteem zitten 2 temperatuur zenders 1 van de meter en de ander van het motormanagment systeem. Heeft men alvorens de thermostaat te vervangen vastgesteld dat beide ongeveer het zelfde temperatuur verloop registreerden ????? (uitleesapparatuur)

Je moet je realiseren dat het op temperatuur komen van een motor (+- 80 graden) bij een buiten temperatuur van b.v. min 5 graden veel janger duurt dan bij b.v. plus 15 graden..

Daarbij komt dat sommige mensen bij koude beginnen met de aanjager hoog en de kachel op heet te zetten.. Dit maakt ook dat het langer duurt eer de bedrijfstemperatuur bereikt wordt.

richard9712 (0), 11 jaar geleden

Kachelradiateur lek of verstopt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 166 of stel zelf een nieuwe vraag.