Alfa Romeo 0: tikkend geluid vanaf 3000 rpm

Bouwjaar: 2007

Hallo een ieder,

Ik zit met het volgende probleem. Sinds een kilometer of 10.000 hoor ik een tikkend geluid uit de motor. Het klinkt als een klep die gesteld moet maar dait gaat niet ivm hydrolische stoters. Mijn garagist heeft alle 8 bougies eruit gehad, de distibutieriem is 25.000 kilometer vervangen en in de emissie vond hij ook niets aparts. Vanaf zo'n 3000 toeren wordt het zeer hoorbaar en het klinkt dan ook niet ok. Nu vermoed mijn garagist met "een natte vinger" dat het een veer van een klepstoter moet of kan zijn die gebroken is en zodoende de stoter niet op tijd onder is en de klep telkens raakt. Hij zegt me dat dit op een gegeven moment breekt en er zeer ernstige schade onstaat.
Echter wil ik niet zomaar de 750,- betalen om er vervolgens nog niet zeker van te zijn dat dit de oorzaak is.
Wie herkent dit probleem en wil zo vriendelijk zijn zijn reactie te deponeren????

Alvast Merci!

Robert Pols

ropo2002

Geplaatst door ropo2002 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

markster (0) PRO, 16 jaar geleden

ik weet niet wat voor n alfa je hebt maar t kan n nokkenasversteller zijn van je inlaat nokkenas

baarts (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat voor wagen/motor is het ? Kan ook een drijfstanglager zijn. Probeer eens een voor een de cilinders uit te schakelen als ie dan bij 3000 toeren het geluid niet geeft kan het dat zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 0 of stel zelf een nieuwe vraag.