Alfa Romeo 0: verse lucht/recirculatie

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4. TS

Hallo,
Even een vraagje, aangezien ik de Alfa niet zo lang heb, vraag ik mij af uit welk rooster verse buitenlucht komt.
Als het geregent heeft of het is erg vochtig buiten dan beslaan de ruiten wel erg snel.
Met de mogelijkheden die ik heb, lukt het mij niet de ramen geheel vochtvrij te krijgen.
Het vreemde is, als ik het raam een stukje open zet, dan verwijnt het wel.

Dus, zit er wel een opening waar CONSTANT verse lucht uitkomt? En wie kan mij vertellen hoe de recirculatie knop werkt en wat er dan gebeurd?

Rene.

linefarmer

Geplaatst door linefarmer (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

yana (0), 17 jaar geleden

Is niet vreemd dat je beslagen ramen verdwijnen als je je raam open zet. Ramen beslaan omdat de vochtigheid binnen anders is dan buiten. Als je je raam openzet, wordt dit gelijkgetrokken en lost het op. Als je airco hebt, kun je deze het best vól aanzetten, dan zijn ze zo schoon.

linefarmer (0), 17 jaar geleden

@yana
Ja dat snap ik, als je de airco aanzet dat ze zo schoon zijn. Maar even later zit ik weer met hetzelfde probleem. Bovendien hiervoor hab ik auto`s gehad die GEEN airco hadden, en daar had ik bijna geen last van beslagen ramen. Nee, er moet een alfa manier zijn, die dit oplost zonder dat je de airco aanzet.

Rene

MonsterGarage (0), 17 jaar geleden

Op de knop van de recirculatie zie je een 2 tekens staan, zet hem op die stand waar je de lucht van buiten naar binnen krijgt, het andere teken kun je zien als een bochtje , deze circuleert alleen de binnenlucht en houd dus het vocht in de auto.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 0 of stel zelf een nieuwe vraag.