Alfa Romeo 146: uitlaatgas

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400 cc

hallo
ik heb hier een alfa 146,1400 benzine van bj 99.bij stationeer toerental is de co en de lampda waarde goed,bij 2500 toeren is de co te hoog en de lampda te laag,de lampde-sonde hebben we al gewisselt zonder resultaat,bij het uitlezen komen we op foutcode p1173,weet iemant wat dit betekend?
dank bij voorbaat.
groetjes Theo

theo11340

Geplaatst door theo11340 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 146? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Deze code kan ik niet thuis brengen bij Alfa. Hoe hoog is het co en lambda dan bij verhoogd toeren?

Sytze

theo11340 (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo
de co is2,5 en de lamda waarde is 0,91 dit bij 2500 toeren.
groetjes Theo

oldford (0) PRO, 17 jaar geleden

P1173 betekent MIXTURE STRENGTH (IDLE LOAD).
Dus de ECU heeft ook bij stationair al problemen om lambda 1 te halen.
Wat geeft de lambda-sonde aan op de etster bij stationair en op toeren?

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Wat je eigenlijk moet doen is de lambda meten op de zwarte signaaldraad. Beschik je over een lambdatester? Anders meten met multimeter. Terwijl je toeren op plm 2000 houdt moet met een co van 2,5 de lambda een lage spanning afgeven en ook niet meer pendelen. Hij blijft als het ware vast onderin staan. Als je dit nu eens ff meet? Vervolgens meet je met een ohm meter terwijl de motor op bedrijfstemp. is de weerstand van de temp.sensor die de ecu van info voorziet. Zien we dan wel weer verder, weet ook niet of je beschikt over data? Anders zet je de uitslag hier maar neer, dan lees ik het wel weer.

Sytze

theo11340 (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo
de co is stationair 0,2 en de lampda waarde is 1,0 dit is dus goed.
de lamda-sonde is goed want die hebben we vervangen(nieuw)we hebben vandaag de gasklep gereinigd,die was redelijk vuil,toen hebben we nog eens gemeten en de co en lamda waren perfekt,ook bij 2500 toeren,proefrit gedaan,nog eens gemeten,niet meer goed terug hetzelfde ,stationair goed,op toeren niet goed,auto 15 minuten laten staan,proefrit en auto trekt ineens niet meer,dat heeft hij daarvoor nooit gehad,wanneer ik de stekker van de luchtmassameter los maak trekt hij wel goed maar de co blijft slecht,ik heb nu een luhtmassameter besteld,dat kan enkele dagen duren,maar ik hou u op de hoogte.
groetjes Theo

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoe zit het met de bougies en bobines?

theo11340 (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo
ik heb vandaag een nieuwe luchtmassameter geplaatst,probleem is opgelost,hij trekt goed ,co en lampda waarde goed stationeer en op toeren,dus de oorzaak was de luchtmassameter.
bedankt allemaal voor het meedenken .
groetjes Theo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 146 of stel zelf een nieuwe vraag.