Alfa Romeo 147: Vage Richtingaanwijzers...

Bouwjaar: 2000

Goedemiddag allemaal...

De 147 van mijn zus heeft kuren. Haar richtingaanwijzers rechts-achter en links-voor doen het niet meer. Leek simpel, bolletje vervangen en klaar, maar helaas, er is iets anders aan de hand.

Ik meet namelijk geen spanning op de connectoren bij de RAW's. Ook de boordcomputer geeft geen foutmelding betreffende de RAW's. De andere richtingaanwijzers werken nog op dezelfde snelheid als normaal.

Natuurlijk eerst even naar de dealer geweest, maar die kon me niet verder helpen. Ook is de computer uitgelezen, deze geeft echter geen fouten aan.

Hebben jullie enig idee wat dit zou kunnen zijn? Of moet ik inderdaad het hele interieur verbouwen om een kabelbreukje te meten?

Alvast bedankt voor jullie reactie(s)

Groeten, Johan

Johpie

Geplaatst door Johpie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

nouky (0), 19 jaar geleden

Meet de zekeringskast door,weet je in ieder geval waar je ongeveer moet zoeken.( voor of na de z.kast)

dupl-u-11449-5dd148767b25d+heuvel (0), 19 jaar geleden

bodycomputer kapot?

Johpie (0), 19 jaar geleden

Heb alles door gemeten zover mogelijk, alles prima qua bedrading...

Body Computer?! Das anders als de boardcomputer ofzo? SOrry, maar wist niet dat ie dat had... shame on me... Waarom verteld de alfa dealer er niet eventjes bij, dat daar een fout in kan zitten?!

Maar wat zou daar mis mee kunnen zijn? Tegenwoordig doet ook het mist achterlicht raar en sinds vandaag toevallig ook nog de dashboard/cockpit verlichting... Wordt er een beetje sip van!

Bedankt voor je reactie!

dupl-u-11449-5dd148767b25d+heuvel (0), 19 jaar geleden

de bodycomputer zit achter op de zekeringkast.
Laat ze die maar is controleren

succes verder

dupl-u-12827-5dd148fed6f59+john blom (0), 18 jaar geleden

het is al weer even geleden maar wat is hier de oplossing van geweest johan? want ik heb nu het zelfde probleem met precies dezelfde auto .

Johpie (0), 18 jaar geleden

John,

van alles en nog wat gecontroleerd. Na een (duur) onderzoek bij de dealer bleek het defect in de BODYCOMPUTER te zitten (níet de boardcomputer).

Deze is vervangen (dure grap, meen iets van 400euros), en werkt de laatste tijd weer heel redelijk.

Maar die 400 euro lijkt me meer dan de moeite waard om álles even uit te sluiten, voordat je tot vervanging overgaat.

Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.