Alfa Romeo Spider: verkeerd geschakeld

Bouwjaar: 1998

Ik heb met snel optrekken met mijn spider per ongeluk verkeerd geschakeld waardoor ik de tandwielen hoorde. Hij stond in z'n drie i.p.v. z'n één en heb toen teruggeschakeld.
Kan dit kwaad en is dit schadelijk voor de auto.
Tevens lekt het stuurhuis een beetje bij de kering: ik houd het oliepijl goed in de gaten. Is dit gevaarlijk, kan er iets ernstig gebeuren?


han3925

Geplaatst door han3925 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo Spider? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Groeneveld747 (0), 18 jaar geleden

Snel optrekken en dan verkeerd schakelen is inderdaad niet echt goed voor je versnellingsbak, moet je dus niet te vaak doen.
Als de boel stuk was dan had je het nu wel gemerkt. De lek in het stuurhuis zou ik wel even laten na kijken, vooral als je lange afstanden rijd kan dit nadelige gevolgen hebben op de lange duur, slijtage e.d, wat inhoud dat de motor stuk loopt. Er zijn gevallen bekent dat dat iemand hier nog heel lang mee kan rijden maar daar zou ik niet op gokken.

Sander

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo Spider of stel zelf een nieuwe vraag.