163 bezoekers online

Alfa Romeo 145 1998: Vervangen nokkenasversteller

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

We krijgen een Alfa 145 met een 1.6i twinspark uit 1998 voor het vervangen van de nokkenasversteller. Vraag aan de Alfa kenners of je daar speciaal gereedschap voor nodig bent?Zoja waarom?

peer66

Geplaatst door peer66 PRO , lid sinds 17 jaar geleden

2 Reacties

0

techniek, 17 jaar geleden

Je bent inderdaad speciaal gereedschap nodig om de nokkenasverstellet te vervangen. Je moet nl. twee lagerkappen van de nokkenassen loshalen en daar moet een passend stuk gereedschap opgezet worden zodat de motor in de goede timing vastblijft staan, en dan kun je de versteller losdraaien.De tandwielen hebben nl. geen merkteken en kunnen dus heel gauw verkeerd gaan staan.

Alternatief zou zijn om de nokkenassen los te halen en in de bankschroef de nokkenasversteller te vervangen, maar dan loop je kans dat de timing is verandert met alle nare gevolgen.

0

peer66, 17 jaar geleden

Heb de auto vandaag op de brug gehad en de boel los gehaald. Pas toen ik de versteller (nieuwe) in handen had zag ik dat ik dit niet ging redden. Je moet namelijk de nokkenas op de juiste manier borgen omdat je nogal wat kracht moet uitoefenen om de versteller los te draaien en bovendien komt het op de graad nauwkeurig met afstellen. Gelukkig wilde een alfa dealer mij ff helpen en is alles goed gekomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 145 of stel zelf een nieuwe vraag.