Alfa Romeo 156: Wis/was installatie en derde remlicht werkt niet bij Alfa Romeo

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V TS

Ik ben in het bezit van een Alfa Romeo 156 Sportswagon 1.8l TS. Leuke auto, rijdt goed maar heb er een probleem mee. De wis.was installatie achter werkt niet en ook het derde remlicht doet het niet. Ik heb wel eens vernomen bij ander merken dat er een kabelbreuk ergens kan oplopen. Voordat ik alles uit elkaar haal hoop ik dat iemand een suggestie heeft waar het aan kan liggen.
Ik hoor het graag.

Groeten..

dantheman1977

Geplaatst door dantheman1977 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (2225) PRO, 11 jaar geleden

Draadbreuk in doorvoer tussen dak en klep.
Zekering heel.?
Controleer eerst even of het asje niet vast geroest zit van de ruitenwissermotor voordat je hem aanzet , als je de voeding gerepareerd hebt, desnoods eerst de stekker eraf kun je meteen meten of je voeding en massa hebt.

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Op de plaats waar de kabelbundelde klep verlaat en daarna in de dakgoot verdwijnt zit waarschijnlijk het probleem. Door het steeds opnieuw openen en sluiten van de klep worden de kernen van de verschillende draden steeds vervormd. het materiaal wordt op die plaats steeds stugger en breekt uiteindelijk.

De beste oplossing is naar mijn idee, de complete kabel demonteren en alle draden in de bundel verderop door te knippen en er nieuwe tussen te solderen van voldoende dikte. Zorg ervoor dat de draden later over voldoende lengte kunnen buigen. Ik deed dat door daarna de bundel te fixeren op het begin en op het einde aan de doorvoertule. in de tule deed ik nooit tape om de draden en ik zorgde dat ze in de tule mooi parallel lagen. Als dit te ingewkkeld lijkt kun je ook een nieuwe kabelboom monteren. Echter als deze verkeerd (te strak of te los) gemonteerd wordt? kan het probleem zich later weer voordoen..

ik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.